CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

26 September 2010

JAGALAH NADA SUARA BUKAN SETAKAT KATA-KATA


Wahhh musim raya ni... banyak tull contest kan..
Tahniah untuk all bloggers yang jadi penganjur and peserta..
sronok kan.. MENANG KALAH bukan ukuran
yang penting join
~lagipon skarang ni tak busy maner pon..

Wah-wah bnyak membebel datin Erin
Kembali pada Tajuk di atas:
JAGALAH NADA SUARA BUKAN SETAKAT KATA-KATA

tetiber jer takde idea lak nak kupas...
tapi korang faham tak?
"kekadang nada / lagu yang kuar dari mulut kita tu... memberikan makna yang berbeza walau pon ayat nyer sama..

Kekadang tuan punya mulut tak berniat pon.... tapi nada suaranya mencerminkan itu~
ade faham?
Cuba renung-renungkan sendiri....

Saya dah selalu terkena:
Tuan punya mulut kata dia tak niat pon nak MARAH or MEMPERLEKEHKAN sesuatu
tapi... nada suara nya pada pendengaranku mencerminkan itu

dan hasilnya: HATIKU MENGECIL LAGI muhahaha

tapi kita pon tidak seperfect mana
saya sering lak dibalas balik:
Awak tu.... cakap memang la lembut tapi SINIS walllahhhh wallaweeeiiii

cenggitu la pulak...
"ingat ya kawan-kawan beringat sebelum terkena muhahahah
PERLU KE PERGI KELAS VOKAL
~lontaran suaran
~lagu berlagu?


5 ulasan:

Emy Omar berkata...

good Luck untuk awak

Emy Omar berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
el berkata...

huhu.. tdi telah brlaku sesuatu yg sma mcm entry ko nih

adeh..fenin2..klu di diamkan individu trsebut nmpaknya mnjadi2..

tpi klu dijwab..aku bimbg diri nih akn wat bnda yg diluar kbiasaan..
(msa kita kat ibam penah nmpak wa ngamuk..? xpenah kan..oooppss!)

p/s: klu sabotaj aci x ..? hehehe

@LiYaNNuaR berkata...

salunya mmg gitu... kdg2 dalam bjaga2 pon... tkantoi juga... well... no one's perfect kan... sabar je laaa...

CuTeMiUt78 berkata...

eeemm faham..faham... pernah gak terjadi camtu

Tanda Kenangan