CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

06 November 2018

Percutian 4hari 3 malam ke Tanah Minang ( Bukit Tinggi dan Padang Indonesia)

Throwback: Road to Tanah Minang
Banyak sangat nak diceritakan sampai tak tau macammana nak mula.. hahaha..

Ku namakan... #misimebelijiwa #menciptakenangan gitew hahahaa...
Terasa nak menulis di blog yg dah lama..usang hahaaa.. ingat ke lagi password pinkheArt ku itu.. 😂.
1 November 2018 yang amat penat lagi memenatkan jiwa dan minda hahahaa...lepas sekolah begegas ke Perupok.. hantar anak-anak.. kemudian..
5.00pm naik bas dari KB- Gua Musang- KLIA2.
Pergi berdua bersama Mr Jep. Cabaran jugak sebenarnya... 1st time "bercuti" tinggalkan anak-anak.😊Gelora dalam jiwa ni hanya Allah yang tahu.

Perjalanan ambil masa dalam 6 jam... boleh la.. ambil masa terluang berdua..
Flight pagi jam 7.20am.
Solat subuh di KLIA memang kena beratur... haha ruang solat/surau di balai pelepasan ni sempit sangat kot kna beratur lama la jugak..
Kami tak pergi berdua je.. kami join group sekolah.. kawan-kawan sekolah and geng #selpiitumesti pun join trip ni..


Flight dari KLIA ke Padang, Indonesia (Minangkabau airport) tak ambil masa yang panjang... sekitar 1jam 15 minit

Tak sempat tau nak menikmati Nasi Lemak Pak Nasir dalam penerbangan Air Asia tu...
Nasib teringat tips dari memberku Salhafiza... Sa kata kena makan cepat cepat.. sebab sedang elok dia hidangkan... makan.. habis.. trus landing time hahahaa...
sedap... 1st time makan masa flight dari KB ke KLIA hahhaa.. pedas..panas... kena makan laju laju.. elok-elok habis trus je mendarat hahaa... tapi nasi lemak ni memang best. Sarapan di awan biru gitew...






#roadtotanahminang part 1


Tiada ulasan:

Tanda Kenangan