CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

15 Februari 2013

Tips scan untuk tau jantina baby

Berusaha keras ibu untuk tau gender little NJ ni hahahah...
rasanya tips yang orang dulu-dulu bagi tu kekadang dah tak boleh pakai kat erin yang beranak 2 nak masuk 3 ni..
sebab nya aku selalu lawan ngan psikologi... contohnya aku memang nk anak pompuan so... aku cam suka makan ikan skarang ni hahahahahahah.....

contohnya: 
1)Kalo baby boy, kat leher akan ada nampak macam gelang2 hitam n masa pegnen asyik nak gi ludah kat toilet. 

2) Kalo kita rasa berat baby lebih ke kiri, maknanya baby girl..kalo berat baby lebih ke kanan, baby boy.

3)Kalo perut macam bulat n leper, baby girl..kalo perut muncung ke depan n macam tajam sket bentuknya, baby boy.

4)Suka makan daging masa pegnen, confirm anak ko lelaki. kalo ko suka makan ikan n sayur anak  pompuan..

5) Tengok muka si ibu,kalo berseri2, baby boy..kalo muka x berseri, baby girl sebab orang kata anak pompuan tarik seri wajah ibu dia..(gituuu)

6) Kalo ibu suka tido mengiring ke kiri..kemungkinan anak pompuan..kalo tido mengiring ke kanan adalah anak lelaki.

7) Orang kata kalo ibu suka bersolek, kemungkinan anak pompuan..kalo x suka bersolek kemungkinan anak lelaki.

8) Tengok garisan pada perut ibu..Kalo garisan tegak dari bawah ke atas tu jelas/x putus, maybe anak lelaki..tapi kalo terputus garisan, maybe anak pompuan..

#set minda untuk pegi scan sekejap lagi#
La nie nak bagi 
tips camna nak pujuk baby dalam perut ni time scan nanti...

1. Ibu kena rehat cukup, (tidur mesti kena cukup)
sempat kot tidur dalam kereta dari Bukit Ibam ke Kuantan nanti hahahah

2. Makan kena cukup... ok before cari klinik kita cari kedai makan dulu hehheheh...

3. Pujuk baby, cakap baik-baik ngan baby.

4.Doa and tawakal pada Allah (*_*)

5. Ibu kena bekal kan coklat kegemaran dalam handbag untuk rasuah baby hehehehe


tapi ibu yang suka coklat baby ni suka pisang.... takkan aku nak bawak bekal pisangdalam handbag hahhahaaaaa



1 ulasan:

Emy Omar berkata...

Tahniah Erin..bertambah ahli keluarga thn 2013 ni kan

Tanda Kenangan