CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 Mac 2009

Klinik-klinik kat Gua musang

naper tajuk nyer sbegitu rupa? emmm erin di serang sakit lagi... emmm tahun 2009 nie asyik sakit jerk.. emmm entah la.. kali nie sakit kpala mnyerang lagi. Dua hari menahan sakit kepala tahap gaban.. nak bangun pown tak kuat.. macam diketuk-ketuk dgan kayu jerk... muntah... and kali nie sampai sesak nafas.... sungguh pelik dan tak terduga.... tolong jangan buat spekulasi.. erin blom lagi mencipta misi untuk menghadiahkan seorang adik kat eisya... belum lagi.....


Bila diserang sakit kpala tahap GabaN nie tempat yang sesuai ialah... huhu.. jangan mimpi nak ke kdai makan, berenang... waima.. Shopping skali pown.. SHOPPING? oh tidak ok... bjalan pon tak betul ader hati nak shopping.., tempat yang paling sengsuei untuk ke ialah KLINIK..

  • so its all about klinik at Gua Musang.
  1. KLINIK DR RAMLI _ erin suker.. (SUKE? suke ker pegi klinik? huhu oh tidaKKK) hehe.. klinik pilihan ku sjak akhir-akhir ni. Knape? Dr Robiatul Adawiyah.. pompuan tau doc kat klinik nie.. memang baik.... friendly sesangat.. siap bagi advise cara mgatasi dan menangani sakit kita tu lagi... TAPI...yang tak syok nyer kat sini.. front girl.. yang kat kaunter dpan tu.. muka memang tip-top.. cun sesangat.. tapi mak aiiii.. sungguh SOMBONG and klo bcakap tak pandang muko den nie... dah ler tu masam nyer.... cuka pon manis. Tapi keaadaan nie hanya terjadi kalo... ko pegi time kol 5.00 (klo tak silap) atau lebih tepat lagi time klinik nak tutup. Nie pngalaman OK.. kalo jalan berpapah pon tak dilayan nyer ko... "doc ader kejer, nak balik awal" kater nyer la... walou pon time tu.. ader sowang jerk peakit nyer.. Kan ker tempat yang aku pegi tu adalah KLINIK>> tempat orang sakit.. so plz ar.. tolak-ansur sket.. tapi klo korang sampai kol 2 ker 10 pagi ker.. frontgirl nie ok jerk... ader masalah dengan pukul 5 kot.. Cinderella may be.. hahaha... Tapi selalu nyer memang kurang berjodoh dengan klinik nie.. time erin sakit, klinik nie selalu nyer TUTUP.
  2. KLINIK MAHMOOD-ohoh...nie Klinik rasmi dak eiSya.. Klo eisya dmam or sakit.. nie la tempat yang paling sesuai. Tak tau ar.. tapi ubat yang dia bagi memang kene la.. (pndai jer aku). Orang tua kater klo bomoh tu.. kire serasi lah. Erin kureng sket pegi kat sini.. bcoz doc lelaki kan.. Lagi pon tak bleh tanyer bebanyak ngat.. die macam nak cepat jerk.. Tapi ubat yang dr mahmood nie bagi memang menepati la...cepat jerk baik sakit ako ini..
  3. KLINIK BADARIAH-1st time pegi time ngandungkan eisya... mintak MC sbab sakit pinggang... balik kg.. pahang -klantan so... tak larat nak kejer.. hehehe penah gak scan baby kat sini. Dari pandangan mata ku, peralatan kat klinik nie terCANGGIH ler dari klinik lain kat Gua Musang nie. Deco dalam Klinik pon yang paling cantik, teratur dan moden.. jadi bayaran nyer pon agak.. M la sket..
  4. KLINIK RAJU pernah pegi tapi tak pernah berurusan.. bleh? Klinik terakhir yang akan erin pegi la.. Kbetulan time tu nak raya.. Semua Klinik melayu sudah tutup and time tu telinga eisya berdarah.. so bawak la kat klinik nie..Tak berapa berkenan ngan susun atur Klinik nie kot. Dan tak berpeluang jumper ngan doktor. Coz time tu Pkul 8.45am.. Doktor masuk kol 10.00 Jadik nyer kami tawakal jer balik kampung ngan telinga eisya berdarah. Singgah jerk kat mana-mana klinik on d way balik kg.. Blom pnah berurusan.. jadi tak bleh komen bebanyak.
Dan setelah bercerita dengan panjang lebar nyer: Semalam erin ke KLINIK...…


emm memang ler KLINIK DR RAMLI Klinik pertama yang ku tuju tapi... Doktor nyer tiada. Doktor masuk kol 2... jadik ku terpaksa ke KLINIK lain. Macam yang eRin bagitau tadi.. memang ler Dr Robiatul adawiyah tu pilihan hati, tapi.... selalu nyer kite tidak BERJODOH>>>>..

  • soalan cepu Mas.. adakah erin akan MC hari nie? ohhh tidak... erin sudah sihat... magic kan.. macam mana ubat boleh buat kita tidak sakit.......





6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Klinik Dr Badariah ni equipment mmg canggih tapi perangai doktor badariah u sendiri yang macam gampang.Bukan nak memburukkan klinik tu tapi ni cerita betul.Kalau tak percaya boleh la tanye dengan staff klinik tu.ade beberapa contoh yang nak saya bagi:

1)Staff tak boleh pakai kain batik yang lawa dari doktor kerana doktok akan cakap "Gaji awak ni cukup nak beli kain mahal-mahal?"

2)Suka membuat fitnah.Ini saya dapat tahu cerita dari kawan saya yang bekerja di salah sebuah syarikat disitu dan rumah yang disewa di atas klinik.Haritu adik perempuan dan kawannya datang untuk solat sebelum bertolak semula ke KL.Doktor tu pun dapat tahu dan mula membuat fitnah mengatakan penghuni tu membawa lelaki masuk ke bilik walhal tanpa bertanya dengan penyewa terlebih dahulu.Habis kecoh satu department kawan saya ni

3)Suami doktor ni tak bekerja.Jadi dia sesuka hati masuk keluar rumah sewa tersebut.Persoalaannya kalau rumah sewa tu rumah sewa perempuan kenape lelaki dia yang masuk.Doktor tutakleh nak masuk sendiri ke?Bila kawan saya complain dekat doktor,dia pulak yang kene marah sebab burukkan laki dia.kalau taknak burukkan laki hajjah badariah la datang jenguk..bukan laki hajjah badariah yg datang acap kali

Kesimpulannya,kalau bertudung labuh,berjubah tak semestinya baik..mulut,tingkah laku kene jaga.Bukannya kalau berpangkat doktor tu boleh menghina orang dan sesuka hati fitnah orang.Lebih baik orang yg kurang berduit dari orang yang kurang budi bahasa(kurang ajar)

Kesian saya tengok staff klinik tu,tak boleh nampak lebih sikit dari doktor.PASTI KENA.

Tanpa Nama berkata...

*pling

Tanpa Nama berkata...

Klu nk scan klinik mne pling elok ye...

Tanpa Nama berkata...

Semua klinik okay je... Cuma preference sendiri lah nak dr prempuan or lelaki.. Tp byk klinik dh pakai locum skrg

Tanpa Nama berkata...

Alhamdilillah, terima kasih sbb bagi ulasan tentang klinik2, amat membantu dlm pemilihan sy. Sy cuma pelik dgn komen on klinik dr badariah sbb bila sy ke klinik dia dia mcm pakai tudung bidang 40 je. And mcm biasa2,pin dpn. Tak melawa sgt. Professional attire lah kot.I mean, not that apealing. And staff dia lawa2 and hot2 and lebih "janggok" drp doc. Melalui pemerhatian dan visit sy berkali2 ke klinik tu sy rasa dia seorng doktor yg amat bijak. Sy prefer klinik tu sbb dia dr perempuan. Segan lah nak check dgn doc lelaki. Yg bijak tu td, sbb sy rasa dia memg check betul2 utk buat diagnosis.bukan maen hantam je. And time2 sy nak cucuk pencegah kehamilan tu, dkt buntut tu, walaupun tak menghadap dia sy dgr dia baca bismillah selalu,cara dia cucuk pun gentle je, tak sakit sgt. And kalau sy dh pergi klinik lain tak sembuh2 sy p klinik dia, dia akan slalu ckp yg sembuhkan bukan doc or ubat tp Allah. I think that is so nice and comforting. Dan merelakan sy utk byr sedikit lebih. Sy tak tau nak komen apa pasal personal life doc sbb melalui pemerhatian sy pun sy rasa statement tudung labuh and staff lawa tu dh bencanggah.. Nikan lagi on personal life. Omputeh kata "there is always two side for a story" wallahualam. Sy harap komen ni membantu and tidak mengaibkan mana2 pihak.

Bunga lestari cinta berkata...

Tulakan, ramai manusia skrg suka punahka reputasi org len.Aku perati kan, org melayu memang susah tgk melayu lain senang. Aku pergi seminar azizan tu, dia nak jd jutawan kena pergi mengaji dgn omputeh sbb org kt malaysia tak moh bantu dia. Susah mentaliti mcm ni.

Tanda Kenangan