CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

16 Januari 2010

Soto senang

akhirnya dapur ku benar-benar berasap
aippp jangan rajin ngat buat ksimpulan erin tak masak..
Masak aper~ bfore this kan i buat filling utk frit tart tu
then selebihnyer erin (uppss mr jep sbenarnyer) masak air jer (^_*)

hari ni.. weoll taram soto~senang
camno snang nyer?
mau resepi senang....
ok kali ni erin taip dalam versi short cut okeh

Bahan-bahan + caranyEr:

rebus ayam 4 ketul. ketepikan Bila sejuk siat-siat
(dengan rasa geram cehhh)

utk kuah /sup nyer:
tumis bawang putih + bawang merah (potong-potong jer)
then masukkan sup bunjut nyer rempah (sup tulang) yang dopk kat luar bunjut tu.. cam kulit kyu manis ++(ein tak tau nama hehe). Then bukak bunjut tu... blender.. campak jer..
Masukkan pulak air rebusan ayam td klo x cukup + air. ~siap

sambal kicap:
10 cili padi+ bawang putih + kicap manis
erin ltak sikit bawang goreng +blend

goreng shu unn
goreng kacang
goreng ikan bilis
goreng bawang (uppss beli siap)

my faveret bergedil:
rebus kentang~ lenyek
campur bawang goreng, daun sup, daun bawang, lada merah sikit, garam dan 1 sudu tpung jagung
buat bulat-bulat, penyekkan celut dalam telur (yg dah d pukul~jahatnyer)
golek plak dalam tpung gandum dan GORENG

dah pon siap.. kali ni kami mkan dengan nasi impit nona
hehehehehhehheheh


lepas makan haruslah
DATING secara bertiga lagi
hehehe



bdak kecuk ni mintak dibelikan BAJU RAYA huhiiiiiiii

satu malaysia sungguh..
bkan tak nak beli tapi poket ni terasa ketat bangat dong
hehehehe nanti bila singa kuning tu bukak ibu beli eak sayang
huhu...Cumill jugakk
esok ibu beli
(jangan bagitau babah )



3 ulasan:

lia berkata...

wow!rajin gak erin ni msk ek?nmpak sedap!cayok!cayok!

honeylanz berkata...

awalnye eisya nak baju raya ;)

ije berkata...

haha. sweet je eisya mtk baju raya. =)

Tanda Kenangan