CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 Mei 2012

Perlu Empati hentikan membebel.

Bersiaran secara langsung......
Wah laju erin update skarang ni muhahahahahhah
kerana emosi Erin kurang stabil....

Orang tua tak suka dibebel ok.
(ohhh tuakah aku?)

Ok sangat terganggu emosi tatkala pn pensyarah meleteri para Mahasitua tentang sikap dan atitute...
Dah nama mahaSITUA.. tentunya banyak kerenah dan perangai.
Maklumlah usia dah lanjut....

Tak salah menegur tapi biarlah kena cara dan gayanya.
Mungkin betul ada sikap yang perlu ditegur dan diperbaiki...
tapi tak perlu membebel.

Dan aper yang Erin paling tak berkenan ialah:
"SAYA DATANG DARI JAUH, SAYA KERJA 7 HARI SEMINGGU"
semata nak ajar awak-awak semua.....

bagi Erin HARAM cakap cam tu, sebab penyarah juga di bayar gaji dan diberi ELAUN.
Jadi ianya 1 tanggung jawab.
Kami bukan memaksa atau pun memilih pensyarah.
tapi pensyarah yang telah menerima amanah.

jadi tegurlah secara straight to the point dan jangan mempertikaikan.
Penat dalam perjalanan, jalan jauh atau kerja 7hari seminggu.

sekadar luahan hati dari Cikgu Pink yang emosinya terusik....

kalo kita rasa diri HEBAT, ramai lagi yang LEBIH HEBAT.
kalo kita SUSAH, ra,mai lagi yang lebih SUSAH.

renung-renungkan.......
jangan usik emosi orang tua......


2 ulasan:

yanti isa berkata...

memang geram la kalau lecturer cakap macam tu , Alhamdulillah sepanjang akak belajar dulu tak pernah dengar ayat bosan ni .

el berkata...

lecturer2 skang ni lupa..cabaran kita & depa sma hebat beb
p/s: rsa nak meraung bila coverage srwk x mmberikan kerjasama di saat dateline menjelma..huhuhu

Tanda Kenangan