CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

29 November 2010

Tadika di Gua Musang

Hajat di hati tahun 2011 ni eisya 4 tahun so ibu & babah mau hantar eisya masuk Tadika...
Kurang-kurang boleh la belajar apa yang patut..

Walaupon ibu & babah eisya pon cikgu ( cikgu cabuk jer), tapi percayalah:
~ Memang totally tak sempat nak ajar eisya. huhh
~ Kalo cecuri masa untuk ajar secara tak langsung pon.. budak kecik nyer bukannyer mau ikut.

Jadi rasanya adalah patut untuk Eisya dihantar belajar di Tadika kan?

Pagi tadi dalam kol 10.30 berkesempatan untuk mensurvey atau dalam erti kata lain TERJAH TADIKA untuk eisya.

Tadika yang kami pergi:
TADIKA BESTARI, Taman Tropika

Antara Perbualan erin ngan cikgu nyer~
(alamak lupa tanya nama huhu)
~mungkin ada maklumat kurang tepat i ni pelupa sket~


Kelas Bermula 8.30pagi hingga 12.30 t.hari.
Masalah jugak nak menghantar ni.. ibu and babah start kerja 7.45pagi
biasanya dalam kol 7.00 hingga 7.15 dah keluar rumah
Siapa nak hantar Eisya nanti?
~Paling awal pon ada pembantu yang akan datang pukul 7.30

Balik pulak.. boleh lewatkan sikit sehingga pukul 1.30 ok la kan...

9 Subjek di ajar mengikut jadual waktu
~BM , BI, Math, Sains, Muzik, Seni, Komputer, PJPK, B.Cina/Fardhu Ain.
Mengikut jadual yang akan diberi nanti lah..bukan sehari mau sumbat semua.hehe
Bahasa penghantar Bahasa Inggeris
Maths & Sains diajar dalam Bahasa Inggeris.

Tukang Masak/ Pembantu Murid~ Melayu & Islam
~Makanan Halal
~ ada pembantu untuk murid-murid 4 tahun
(kalo nak pergi toilet ker, ada pembantu yang akan uruskan)


Yuran
RM 160 sebulan ( hantar Eisya rumah makcik pon RM150 ~so bolehh la kan)
Tapi ada yuran semester RM240 + RM160yuran bulanan = RM 400
wahhh sudah macam mau masuk OUM ni hahahha


Hasil dari Pemantauan
Organisasi~ Nampak terurus dan teratur
Persekitaran~ Bersih dan selesa. Halaman pon luas dan ader taman permainan kecil kat tepi bangunan. Anak dara i dah merengek-rengek nak main "taman cikgu" hehhee

Keputusan?
K.I.V dulu~
hanya ada 1 masalah... Macamana mau hantar Eisya? dan siapa mau hantar Eisya?

Perlukah daku menservey tadika lain?
Ataupon sumer Tadika memang bukak kol 8.30 ea?

Tapi Tadika Bestari ni 1st choice ibu ngan babah~ (^_^)

2 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

erin: bkn semua tadika bukak jam 8.30.. mungkin sbb tadika ni xde cikgu yg dok situ.. thats y dia bukak lambat.. harga murah n environment ok... tp cuba la ushar taska/tadika lain lak...

eRiNsZ berkata...

yer ker? thank iela... erin ni x tau sangat... 1st time nk anto anak skolah hehehe...

insyallah esok plak sambung servey tadika lain..

Tanda Kenangan