CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 Februari 2009

aTie Pink ku BERDARAH...


Untuk pengetahuan kowang sumer.. ari nie... dengan nada yang sakit ati ... erin nak snaraikan kejer-kejer CIKGU SKOLAH RENDAH slain dari MENGAJAR yek:

  1. Buat jadual waktu, jadual tugas, carta organisasi...tepek dalam klas..
  2. Jahit langsir...pasang langsir (pecuma tau..guna duit gaji aku)
  3. tampal notice board.
  4. jadik doktor... klo bdak sakit... cikgu nie ar dok bagi ubat, minyak angin sgala bagai...ar...
  5. jadik ambulans antor anak-anak kowang yang sakit gi spital
  6. jadik taxi yg anto anak kowang balik umah bile kne tinggal bas... or sakit..
  7. isi sgala bagai borang...bantuan.. nak nyer bantu anak bangsa..

malas ar nak snarai kan.... bebanyak lagi... mg banyak sangat tugas selain dari tugas rasmi kitowang nie ngajor... ( aku bukan nyer baik sangat...tapi malas lak nanti amal aku tu tak sempat jadi paha... sesia jerk)

Korang sure nak tau nape ar aku marah sangat ari nie kan?


Aper tak nyer... time aku kutip borang maklumat murid dari bebudak 3B... tup-tup sorang budak nie datang ar bawak borang dier kat aku. Budak pompuan nie memang kategori bersopan ar...

BUDAK SOPAN: Cikgu... mak saya tak isi borang nie... tapi dia bagi surat. (lembut jerk suara budak nie... sejuk ati aku)

tup-tup bila aku tgok surat mak nyer... naik darah aku... menggelegak.. sunggguh.. teramat sakit hati..

surat mak budak sopan:
  • Cikgu, Maklumat murid tahun lepas dah isi, tak simpan dlm rekod ke? Takkan tiap-tiap tahun nak isi, buka saja komputer tu, kami di sekolah menengah, perlu isi masa tingkatan 1 saja. Guru data perlu tahu tugas dia.
  • Yang benar : mak budak sopan.
Mak budak sopan... mak budak sopan....Kami cikgu skolah rendah pon ada degree gak... walo pon aku diploma jerk.. kami pon reti bukak komputer.. siap ader blog ag... ko ader?

Saya sebagai cikgu yang prihatin ..meminta murid kesayangan ku mengisi borang tersebut untuk mengetahui perubahan semasa yang berlaku... cth nyer Tambah anak, kematian, kurang gaji., tukar nombor telefon, tukar alamat(klo anak korang sakit nak tipon saper)

Kami pon tak rajin nak simpan kertas+borang betimbun kat atas meja...


  • Susah jugak jadik cikgu yang prihatin nie...
  • tak per ar.... cuma nyer nak berpesan pada kengkawan yang lain...kalo cikgu anak mintak mak ayah isi borang...isi jer lah.. adalah keperluan nya tu...
  • Kami cikgu nie manusia biasa jer... kalo atie yang pink nie... dah berdarah susah ar.........

TINDAKAN AKU:
  • Akan ku telefon emak budak sopan.... tapi bukan hari nie.. biar sejuk sikit darah aku yang pink pekat nie.

  • PAGI esok!!! tunggu deringan dari ku... (bukan nak GADUH...tak kuasa aku nak ngamuk... cuma nak menjelas kan... tengok ar camner... adakah emak budak sopan sesopan anak nya?
  • Dan.. untuk mak budak sopan aku adiah kan nie... AMIK!!





  • cikgu pink ngaMUk

4 ulasan:

LIN ARIFF berkata...

aiseh erin awat marah bona yang...nanti byk kedut dimuke wakakakakakaka ...senyum sokmooo lah///besa laa erin kalo bekerjaa mmg mcm2 dugaan yg dtg...kak lin yg bernega ni kdg kala terjumpa kastemer2 yg memenigkan kepala ku uwaaaaaa....tp nak wat gane sabo jek laaaaa......tp mmg tak ptt lee mak dia siap tulis surat lgk walalaallala.....dulu ms anak kak lin bwk balik borang en somi kak lin bisinggak sekalik ku ckp lee abe syggg borng ni nak diisi juga bukan apa kot ada perubahan mana tau bpknya gaji thn lepas 1k sekalik thn ni jdk 10k daaa..waakakkakakakaka...kdg kala org2 mcm ni kita kena letak sense skit dr kita duk beleber kan...so senyap jek ensomi ku tersyg agaknya dia pon ckp dlama hati "betoi gak kata minik aku ni" cuma ada satu insiden kak lin tak suka skit ....ttg cikgu yg bernega ubat dgn murid2 huhuhuhu kalo nak jual ubat apapun elok lah bg pamplet kat mak pak...so mak pak leh la nilai kan ...ini idak main jual anak kak lin beli ubat guna wit tabung tau sbb teruja cikgu ckp ubat ni leh jdk bijak huhuhuhu...nyaris gakk laa en somi jumpe cikgu tu bukan nak crk gaduh cuma kita takut kalo ubat tu ada kesan kat murid mcm kes alerjik ke kan medtgkan bahaya...apapun jasa cikgu cikgi mendididk anak2ku tetap kukenang sampai mati

KakChik berkata...

Sabar ya cikgu perihatin, kakchik bimbang hati yg pink pekat tu bakal membengkak teruk dan kot-kot akan meletup nanti, cool down, cool down, c o o l d o w n.

Kerenah mak pak zaman sekarang lebih kurang je kat mana-mana. Tahap kesabaran kita memang akan selalu teruji.

mamahusna berkata...

Sabar Erin.
nanti slow talk aje dengan mak budak sopan tu, mungkin dia tension kena isi banyak borang anak2 dia :)

eRiNsZ berkata...

Thanxs ya... kak lin, kak chik & mama husna...

emosi dah stabil ari nie...

sian mak budak sopan tak pasal-pasal glamer kat blog nieh... ngeh ngeh ngeh...
Laen kali klo nak tgur tu boleh... cikgu pon manusia gak... kekadang salah... tapi jangan lah dok banding ngan pkerjaan laen..hehe...

Tanda Kenangan