CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 April 2011

Breast Pump Pureen ~ batery operation ~


Mengupgrade kan diri
dari pam pureen manual yang versi turun naik cam pam beli mingak gas tu..
pinkheArt mengupratekan diri beli 1 lagi pam
Kali ni pam bateri masih lagi jenama pureen
~pada harga mampu milik~
RM96.00
(dalam hati masih ader angan-angan nak yang canggih manggih tapi harga mencecah suku gaji... jadi terpendam hasrat itu)
klo nak gak yang mahal-mahal kena menabung dulu lorr...
klo tak, mau tak berasap dapur ngeh ngeh ngeh...
(hakikat nya dapur memang jarang-jarang berasap)

Okeh citer pasal pam bateri jenama Pureen ni:

1. Tangan ku tidak lenguh lagi menyorong tarik tiub..
bleh pumping sambil rehat-rehat nengok tv.
Tapi x bole baring ler..(kne sambar yg free style lorr)

2. Guna Bateri AA 2 biji je dua biji.
Bunyi tak bising.
tapi bateri cepat abis lorr
dalam usaha mencari rechargble battery

3. Boleh guna elektrik gak. ade pot AC DC tapi plug dier tak disediakan
so guna charger nokia yang lama tu..
Bunyi kuat arr klo guna elektrik.. cam bunyi blander lada.
tooongggggggggggggggg

4. Hasil nyer ok la.. bagi aku.. sebab aku tak ler give up.. santai-santai ajor..

5. bole letak dalam handbag...


so... ok ker?
Pada Erin Ok la..
sebab yang paling penting tangan tak lenguh
dan kata Mr Jep jangan ler banding ngan pump yang harga suku gaji kita tu...
hehehehe


10 ulasan:

Lyana@Mely berkata...

alahai erin...minggu lepas baru tolong kawan beli breastpump spectra 3 2nd hand rm200 jek..huhuhuuh...

takpe r..teruskanlah bf baby eh...yana dulu mase anak 1st perah pakai tangan jek...

jom singgah blog dan dapatkan tips eksklusif untuk ibu menyusu..

http://lyana-adam.blogspot.com/2011/04/tip-eksklusif-untuk-ibu-menyusudapatkan.html

Yaati Nor berkata...

tak kisah erin..pakai pump apa pon ok janji tekat kita untuk bf tu..mcmn stok awk dah byk mn skrg..cuti bsalin 3 bulankan..insya allah. allah akan bantu jika kita nak buat..belaja pakai tangan pon ok..

Encik Suami berkata...

Info yg sgt berguna pd ibu2 yg sedang menanti kelahiran bayi mereka.

jemput terjah new entry

1) (>.<) Khas Utk My Levly Princess (>.<)

Lyana@Mely berkata...

yelah erin..actually pakai tgn lagi cepat..tapi lenguh r..hehehehhe

UMMI FARIS HAIKAL berkata...

daku pun tgh berkira2 mau beli breastpump jugak..huhuhu...mhl btol benda alah ni kan..

UMMI FARIS HAIKAL berkata...

daku pun tgh berkira2 mau beli breastpump jugak..huhuhu...mhl btol benda alah ni kan..

eRiNsZ berkata...

2 ari jenguk blog light-light jer busy ngat hehehheheee

eRiNsZ berkata...

lyana~ thanks for da info dear (^_*)

eRiNsZ berkata...

yaati~
x bnyak mana pon stok.. bru nk kumpul.. masa pntang kt umah mama dlu x bleh nk smpan pti ais 1 pintu jer...

skrang tgah kumpul sikit-sikit,,..
erin x pndai ar pkai tangan... kuar titis-titis jer.. kna BLAJAR LG NI

eRiNsZ berkata...

ummi faris haikal~
yg mahal ader... tp ku sambar yg murah ajer.. belum mampu hukhukhu

Tanda Kenangan