CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

29 April 2011

teh susu tersedap

aeehhh korang-korang-korang..
Percaya atau pon tidak daku sudah 88 hari tak minum ais.
(Tahniah untuk diri sendiri)
Walou pon daku sudah mula merindui cendol pulut pokok buluh huhuhuhu..

dan hari ini gedik-gedik mau minum teh susu hihihi..
(without ais lorr)

daku buat air memang failled arr ni kan pulak teh..
teh ni klo tak kena gaya memang erin akan pening kepala 1 hari.
selalu nyer klo pi rumah orang yang hidangkan air teh memang erin minum light-light jer
klo nescafe memang tak minum langsung arr kompem ting tong.

kebetulan ke rumah seorang kawan..... melawat dapur di rumah baru nyer
dan daku terpesona tengok cara si kawan buat air teh sangat lain ok.

dan ternyata hasil ''TEH" nyer sangat mabeless eehai BEST wehh
dan yang penting nyer erin tak sakit perut and kepala pon tak ting tong..

Rahsianya:
~teh dimasak ditas dapur~
weeehaaa..

ada dua cara..
1. Memang masak betul-betul daun teh tu kat dalam periuk + ngan susu. then klo dah ok tapis.
2. Cara yang macam mr jep buat kat dalam gambar tu.. korang nampak kan.. teh duk dalam penapis tu.. then celup dalam air menggelegak atas dapur.


Rasanyer memang compem BEST woooo.....

nak lagi guna bahan-bahan free hihihihihi
Teh Boh 1 Malaysia + Susu 1 Malaysia
Free dapat masa mengundi ari tu (^__*)


dan ini lah hasilnyer:


dan ini tekey teh Best:

4 ulasan:

Lelord berkata...

yup btul teh yg dimasak atas api lg best dari teh yg di rendam ngan air panas.... mama ngan papanajlaa mmg penggemar teh

Joy berkata...

ohh...nila rahsia nye..nk kn beli penapis cam tu lak yea ;)

eRiNsZ berkata...

Lelord~ daku pon pnggemar teh... tp yang tak mnahan tu.. klo tak kner gaya mau ting tong kpala ku

eRiNsZ berkata...

joy...bli jgn x bli 2hinggit jer hikhikhik...

Tanda Kenangan