CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

12 April 2011

Kerana botol susu BPA



penangan botol BPA ~ ni sumer botol baru Naufal sekali pon tak pernah guna.
Kengkonon dulu.. bli awal untuk Naufal.
Masa tu memang tak ada kesedaran langsung nak check botol tu BPA ke, BPA Free ker.. aper le erin ni kan..
an bila dapat hidayahNya dan tersedar baru ler haku mengecheck..
Bukan botol susu baru ni jer yang Botol susu BPA, botol susu eisya pon BPA gak.
Ksiannyer la kat anak ibu, duk nyonyot botol susu BPA selama ni.

Korang tengok yer gambar kat bawah ni
tang-tang tu ader number 7 dalam segitiga tu.. maksudnya BPA la kan..
yang tak best nyer korang nampak tak..
sengaja ditampalkan kod bar di situ untuk menutup kod 7 tu.
sungguh tidak sci di situ.



Dalam usaha membeli BOTOL SUSU BPA FREE pada harga patut..
(ehemsz... mak cikgu cabuk ajor ye hahaha)
untuk my belove Prince si Naufal..

Memacam jenam ada. Tapi tak banyak pilihan dari segi pattern nya dan kaler..
Kira cam kureeng menarik.. tak de pon yang gambar katun-katun.

kaler pon.. (putih, biru, pink) saje

Ada plak yang tulis BPA Free tapi erin masih lagi was-was sebab bila kita jentik bunyi bedenting dan plastiknya masih lagi jernih
bila ku telek-telek masih lagi no 7..

brand A*@**u mmang sangat-sangat diragui tau.
(tak tersnap plak gambar nya)
maklum ler duk dukung naufal... mr jep mana rajin nak snap bagai kan...huhuh
kalo tak bole ku buktikan di sini.
~korang hati-hati tau~
jadi ku rembat 1 jer... cukup la untuk train budak moolat tu before ditinggalkan kat umah pengasuh huhuhuhu.. an pencuci gusi tu.. untuk bersihkan lidah budak moolat tu..
dapat free ubat gigi untuk kakaknya.



dan ada jugak HIKMAH nyer disebalik isu BPA ni
dek kerana botol susu yang Eisya guna tu BPA maka,
ibu sekeras-keras nya melarang eisya guna botol susu.
(sebenarnya sementara nak bli botol baru)
tapi syukur... eisya dengan senang nya mau minum susu menggunakan cawan..
~alhamdulillah~
dan cawan nya ku pastikan bukan bernombor 7 hehehe
nak lagi senang guna cawan kaca yang gambar kartun-kartun.. banyak.. hadiah hari guru yang belum di guna hahahah..

6 ulasan:

mummy_ayu berkata...

ayu pun beli brand pureen...sama ngan ayu suka tgk botol kartun2 tapi yb BPA free nie memang tak de katun sgt kan...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

suda tuka er...;p
sy dh lama bgtaw psl bpa-free ni kat asben, suh die bli.. tp die wat donno je.. tak cantik la, ape la.. ye la, botol yg bpa-free ni kan stail kuning sket kaler bie, takde pattern shantek²,.. huhuhu.. last², mak pi cari seniri.. puas ati..

eRiNsZ berkata...

mummy ayu.. huhh mg pon plain jer botol nyer. tp yg pnting slamt.. ku tepek sticker nt hihihi

eRiNsZ berkata...

Leily~
weoll pon asyik btangguh jer..
jadiknyer eisya bjaya minum dlm cawan..
tp kna bli gak utk eifal.. kna train die gne botal blan dpan dh nk kna anto ke bS.. cuti ku suda mau abes

Iela Fazielah berkata...

wah..bagus eisya... cup training..terus nak pulak.. good girl eisya...

eRiNsZ berkata...

alhamdulillah snang ngat...
just bgtau jer... eisya xble mnum dlm botol sbab ada numb 7~bahaya nt bole skit. Dia trus ok.. tp minum cwan sikit la...x sbyak minum dlm botol...

Tanda Kenangan