CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 Januari 2011

Grill rumah ~CuteCastle ku itew

Grill murah kami~ simple jer besi biasa jer pon
Bukan Wrorght iron dan bukan jua stainless steel

Besi nyer Ok buatan nyer pon OK..
yang jenis tebuk dalam..
tapi korang prasan tak macam tergantung kat sliding door tu..

Kater tokey nyer:~ itu stail dier.. yer kot..
please check grill korang pastu let me know ya


Yang menjadi permasalahan nyer
dan memungkin kan edisi muncung ku panjang sedepa ialah:

Satu nyer servis~ dah lama dah booking siap bayar down payment yang menghampiri fullpayment almost 80% gak ler settle payment.

Tapi servis agak bertangguh-tangguh...
Kner telepon 2, 3 kali baru ader gerakan di situ...

Janji hari ni, 2-3 hari lagi baru bertindak...
Jenuh la gitu kan..
tu blom masuk bab telefon tak jawab lagi


Ni crashh akibat jatuh dari lori..
Dorang dah jani akan repair smula..Ok la kan
tapi tu la dah nak masuk 3 hari dok tersadai depan CuteCastle..


~lambat bertindak bukan?~
Ni bukan edisi mengutuk yer..
tapi aku memang seorang yang tak sabar..


Ader lagi benda kekecik yang menyakitkan mata:
macam.. cat yang disembur pada grill (lepas pasang kat dinding) terpercik kat tingkap..
sepatutnyer tutup la cermin tingkap tu dulu degan kain ker.. paper ker kan..
HUHHH ERIN YANG SUNGGUH CEREWET

tapi rasernyer memang patut pon cerewet.. sebab bukan hari-hari beli rumah
biarpon rumah ku kecik!

Jadik, kepada korang yang nak buat grill rumah sekitar kawasan GUA MUSANG,
Kalo korang jenis yang:
~ tak kesah LAMBAT...
~tak kesah kalo terpercik sikit-sikit.
~Korang bersabar untuk telefon 2-3 kali.. baru pasang..

erin bole kasi number contact ngan address tukang grill ni..
tapi akak tak bertanggung-jawab okey~



* tu la kekadang jauh bezanya hasil kerja orang melayu dan bangsa asing*

Tengok cam tukang siling kapur
Siling kapur erin memang recomenkan korang Si APin :
(entry ini)

Hasil kerja tip-top
siap boleh tolong touch-up kan lagi, biar pon sumer dah settle..
~free~

8 ulasan:

MamaBatrice berkata...

wah...dah pasang grill yerk
zana sukaaa arr kaler putih camnie..nampak kemas jer...takde ler serabut sangan ngan design ntah apa2 ntah..ok ler tu erin..


ha ha ha....kadang2 mcm tu ler peel kontraktor erin..ada yg ok...kerja ok...cepat, murah...ada tu...murah tapi kerja lambat and quality tak menjamin..hu hu hu..

betul tu...bukan ler nak merendahkan kontraktor kita (coz' laling hubby i pun kontraktor gark....terkecuali ok...servis tip top he he he) tp kadang2...contraktor cina lagi berqualiti kerja diaorg.....

mamaqari berkata...

xpe erin klu cerewet bertempat...kita dh bayar kn mesti nk yg terbaikkan klu bule...(^_^)

eRiNsZ berkata...

zana~
mg mau yg simple ajer...
(heheh cgu cabuk jer lor)

tu la zana.. hjat nk ler mnolong bangsa sndiri... klo encik suami ko dkat nak jer aku suruh dia buat..

eRiNsZ berkata...

mamaqari~
btoi tu..klo stakat slack sesikit tu bleh arr pjam mata..
tp skarang ni kmi kjar masa...bleh plak dorang pkat-pkat lenggang mak minah..

Iela Fazielah berkata...

erin, ila rasa grill sliding door tu xpatut tergantung... spatutnyer yg last skali dia kena pasang atas lantai.. sbb byk kes org msk rumah dgn tarik grill dr bwh.. so kalau tergantung lg senang la nak tarik.. lg pun nampak mcm xsiap.. cuba tgk grill rmh ila utk comparekan..

yg bab kemek tu... mmg ila pun hangin!!! kualiti keje teruk... pastu sembur cat kena cermin.. suruh dia bersihkan balik cermin tu ..mcm org gril ila aritu, ms nak bw grill naik atas, tnagga ila tergeser n cat kopek.. dia catkan semula... kita mmg patutpun cerewet.. rmh kita kan

erienz berkata...

x sukanye diorang buat keje macam tu...kl sy pun rasa nk marah...sabar yer...

MulutPayau berkata...

tu ler..nak tlong bngsa sndiri tpi bnyak ragam...kita pulak yg makan hati..

azie berkata...

umah kita ni erin...memng kena cerewet!!!..mcm aku..cukup CErewet..!!siap bergduh ngn Tokey Wat Kabinet lg!!!sebb mula janji 8 k..tetiba jdi 10 k....sorry to say laa nk suh aku byr!!..n akhirnya!!dia akurr!!!apa yg xpuas ati kena bgthu awal2...bila dah pasang memng bermasalah daa...kalo janji hrga segitu...tp tetiba arga lain...ko jgn layan!!..kena tegas!!!baut muka seposen!!aku lak yg geram bila tgok cara org buat umh ko ni..semua x betul!...huhuhu

Tanda Kenangan