CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 November 2011

tema amazing race untuk hero tua ku

ini bukan cerita KOMEDI ROMANTIK tapi
ROMANTIK SERAM....


Okey entry cerita basi awal November lepas

Selalu nyer kita bertungkus-lumus, berhempas-pulas nak bertema bagai untuk Birthday boy or Birthday girl kan?

Kali ni cikgu pink berhempas pulas plak menspin idea untuk hero tua ku yang sorang itu..
adoiiii okey la kita panggil si hensem kertu a.k.a Mr Jep.

okey
SUDAH 30 TAHUN on 3 Nov 2011

Modal nya 30 TAHUN~ 30 HADIAH
bisa bengkok ibu...
tapi cam biasa, haruslah yang tersenyum di poket.
Yang penting daku mau bagi 30 item... bukan harga 30 ribu...
30 sen juga boleh hihihihi..


Percaya tak hampir sebulan mengumpul 30 item hadiah tu...
Berdikit-dikit wehh..
Asal jumpa yang berkenan di hati beli.

Dan dalam 2 minggu terakhir menjelang 30 Nov
daku dan anak-anak (cehh tipu...anak-anak tak tau ape-pe pown)
telah memilih tema: AMAZING RACE... untuk birthday Mr Jep

maksudnya:
Haruslah en suami ku menyelesaikan task.. task nyer dahulu sebelum diberi hadiah.



huhuhuuu...

Hadiah no: 1

diberi before Mr Jep p sekolah
dalam nyer: 30 spoon choc untuk disedekahkan kepada bebudak kat skolah
tapi tak sure lak aku bebudak ker cecikgu yang sebat hikhikhik

ok kat kotak tu ade 1st clue card (road info) . kat situ ader tulis apa yang Mr Jep kena buat seterusnya.
I siap warning: BE SPORTING ya'.30 hadiah menunggu anda~

kat situ i tulis.. yang balik dari sekolah ni dia kena cari
hadiah ke 2 hingga ke 19 dalam Mr Blue


tapi korang tau ape yang jadik?
Mr jep tak baca pon 1st clue card tu...
Dia balik terus jumpa 2nd clue card (road info) kat depan pagar ni.
Bersama dengan hadiah ke: 20
adeh...

dia siap bukak plak hadiah ke 20 tu..
haruslah aku meroyan + merajuk + hangin puting beliung bagai...

ku paksa rela encik suami salotape balik hadiah yang dia dah bukak tu and baca clue card yang 1st and 2nd...

Bagi dia faham bagai adehhh
LINUS TEGAR kamo.


yeahhh berhempas pulas mencari hadiah ke 2 hingga 19
dalam kereta (cett aku jua turut membantu kalo tak sampai esok pagi pon tak jumpa adehh)


baru la baca 2nd cluecard (road info):
Kat situ tertulis susun hadiah ke 2 hingga 19 pada hadiah ke 20
(yang aku suruh mr jep salotape smula, sebab dia da bukak poodah)

tarrra:
ni la hadiah ke2 hingga 19
ala-ala Taman Angry Birds hehehehe
aiseyyy.. pokok ngan traficlight tu tak bole berdiri tegak la plak.
Tapi kira lulus... and Mr Jep dapat hadiah ke 21, 22 dan 23




beserta dengan clue card ke 3 "detour"
Pakai hadiah ke 21, 22 dan 23..
then masak makanan kegemaran Isteri dan anak-anak
atau
Buat minuman kegemaran isteri dan anak-anak.


dan Mr Jep memilih "AIr Kegemaran kan"

cet.. sarsi float with icecream and choclate sos
sungguh yarkkkk bukan kegemaran daku pon
tapi layan kan ajer...
(Mr Jep penat sebab hari tu ada karnival sukan murid asli)
so maaf diterima lah.

so terimalah hadiah ke24, 25 dan 26
bersama detour cluecard ke 4




Kali ni Mr Jep kena pilih


"main-main AIr"
Basuh che putih kesayangan daku

atau

"Kasi bersih"
Vaccume bahagian dalam che putih kereta kesayangan ku itu.



~wehh siap rancangan tergendala sebentar, Mr jep mau tido kerana keletihan
ngeh...ngeh ngeh....

then selesaikan detour
haruslah laki ku pilih task "main-main Air" kan

penuh drama dan air mata episod task ke empat ni:

sambil membasuh che putih DBC**** ku itu,
Mr Jep kata dia tak mo hadiah nyer... adehhh
kebetulan Geng bas skolah~ Mr Y singgah CuteCastle mau amek vacume...
daku hangkut hadiah 27, 28, 29 and 30 masuk dalam keternyer..

hahahaahahah amik ko....
nah laki aku tak mo... ko amek la... uwexsss...

hahaahahahahah
harusssssssss la malam tu Mr Jep pi amek hadiah dia kat rumah
geng Bas sekolah nyer kan hahahahahhah

sekian terima kasih.
Moralnya:

Mental dan fizikal kena kuat..



13 ulasan:

Iela Fazielah berkata...

ya allah..mencabar betul... kalau hubby ila kirim salam xmoh dia buat semua.. tp hubby erin sporting giler.. tp nak tau jugak apelah hadiah tu ek??hehe

notti netti berkata...

laki aku laaa.....dia marah aku lagi ado lah eheheheheh sporting laki ko..kan?...

eRiNsZ berkata...

Iela~ mau tau... hahaha next entry yer..
mau ko bguling kuak lentang.. tgok hadiah lalalalalallala..

buat ayat sedey sedey dlu kalo tak mau mroyan aku 1 blan nyer preparation.

eRiNsZ berkata...

nett~
hihihi... mr hubby kater "jgan plik-plik ngat taun depan eak"
ader ku kesahhh hihihihi

wan nurul hezrina berkata...

aduhai aku nengoknie pun semput.adagak org mcm nie.haha mmg ko btul2 mental amat kental lah wei.haha..betullah pinky(mummy panggil ek)banyak2 30 hadiah.huhu

UMMI FARIS HAIKAL berkata...

bgos idea kamu erin..nak buat gak la...hahaha....pasti semput laki ai..kekeke

MulutPayau berkata...

aduhhhhhh erin..kalu laki akak....awal2 dah angkat tangan bab mcm ni....tak mahu dibuatnya...Fuhhhh sprting giler mr jep tu...

lia berkata...

hahaha....dasat la nana...tak dapat nak bayangkan mcmana muka mr Jep yg terpaksa rela menyelesaikan task2 si isteri....apapun,hepi belated besday to mr jep yg cool!:)

eRiNsZ berkata...

wan nurul hezrina~ adehh mg sangat kental disaat usia pkhahwinan menerjah angka 6 thn huhuhu.......

eRiNsZ berkata...

ummi faris haikal~ jom buat ngeh ngeh ngeh tak try kite tak tau...
tp besedialah kekadang kaum adam ni sukar diramal hehehhee

eRiNsZ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
eRiNsZ berkata...

si mulut payau~ k.na... harusssssssss sporting layan kpala istri dier yang mg hilang skew ni lalallalallalaa

r'family @ ibse berkata...

gler punye idea ko ni..tak terpk lak aku smpai gtu..kekekeke klu laki aku,mesti fenin lalat sudahhh.. ;)

Tanda Kenangan