CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 September 2009

camner weoll DECLARe OUR LOVE?

Apa ada dengan 5 hinggit nieh?

Edisi Siasat~jommmmm




HOW TO SAY " I LOVE YOU?"

''Setiap insan pasti mempunyai kisah yang tersendiri bagaimanakah pasangan anda mula2 meluahkan perasaan cintanya terhadap kamu. Ada yang meluahkan dengan suasana romantik, ada meluahkan dengan perasaan yang menyentuh jiwa dan mungkin ada juga yang meluahkan dengan rasa lucu."


Nak Tau Citer erin and Mr Jep?
"DECLARE OUR LOVE"

Nie edisi selongkar rahsia rumah tangga, Jom Terjah.

Cerita tentang perkenalan bermula (di sini)

Cerita Chenta berbunga lak (di sini)

"Kali ni lak membongkar Edisi DeclaRe"

Banyak KEBETULAN dalam "cerita Chenta kami" hehehe.
~Satu kumpulan masa minggu orientasi~
~sama rumah sukan( hijau)
~Satu sekolah masa praktikum fasa 1~SKTD
Yang memulakan edisi chenta ini

Bermula dari praktikum tu kami start berkawan. BERKAWAN ker?
Hari-hari gaduh~menci mamat spesis KAMBING BIRI-BiRI nie kerjanya menyakitkan hati ajer...tapi bermula dari praktikum tu kitorang slalu ler keluar a.k.a dating tapi as a friend ler..

Tempat yang selalu kami pegi, Taman Tasik Permaisuri~ petang Jumaat biasanyer`

Al-kesah yang berjela ku pendekkan..

Pada 17 Ogos 2001 dalam pukul 5 petang. Erin teman Mr Jep pegi tasik (cam biasa). hehehe malu~ Tasik Permaisuri hehehe. Mr Jep jogging...
Erin cam biasa lah dok ateh bukit cuci mata..
Sebelum dier start jongging. Mr jep suruh erin pegang hanset dier

.Alcatel.
Erin ingat lagi AlCateL. Handset tu pakai baju yang transparent~

Mr Jep: Kat belakang handset nie ada duit 5 ringgit. Kalo awak suka saya, awak simpan duit tu.
(duit rM 5 tu dah dilipat jadi LOVE)

dalam hati Erin: (haaa? abesS aku!!~nie edisi melamar ker?)
Giler aper, aku ada BaLaXs time tu.
Tapi Mr Jep tau ler kronologi chenta 3 segi nie, 3 ker, 4 ?
huhuhu huhu.~huhu abeSSs aku.

Erin dok sengsorang kat situ...Mr jep jogging.
Perghhh berdebar giler taim tu. Otak memang tak bleh pikir.
Erin dok kira 1~ (1 round dah Mr Jep jogging) ~2~ abes aku dier dah stop.

Korang nak tau apa yang jadi?
Korang rasa?

Erin pegang handset tu kemas-kemas sambil kitorang jalan kaki balik MPT.
Prasaan takuooot..tak tau nak gambarkan macam mana. Erin tunduk jer spanjang jalan, senyap ~cam nak nangis tapi tak boleh kuar. slalu nyer tak berhenti mulut kitorang pot-pet-pot-pet.

sampai kat depan blok D Mr Jep mintak handset dier.
Mampoosss aku

Erin: hehe (sengeh). Bleh tak nak pikir dulu....?
(nyawa aku ntah pi mana dah masa tu)

Mr Jep: OK lah, awak amek dulu nie (RM 5), simpan, kalo tak suka pulang kat saya.
(serius giler beb)

Erin amek 5hinggit tu tapi muka cam baru lepas kena tampar, jer rasanyer.
Balik D2-3-9 rasa cam.... cam mana ha?
Cam duduk tak kena, berdiri tak kena, sengeh salah, menangis salah, melompat pon salah.
PAHAM tak?

2 hari lepas tu "X-tupperware" ku tipon.
Erin settle kan sumer. Kasik clear.

hahaha Erin mintak ClasH ngan my X-tupperware huhuhu..
1 hari~tempoh meroyan,
3 hari tempoh bertenang~kire cam tempoh edah ler.

Genap seminggu~
go to weekly dating.

camner nak cakap? Memula nak cakap cam mana?
huhu memang sesak napas ler.

erin pegang RM5 tu. Tunjuk kat Mr Jep
"Awak nak kawan ngan saya untuk apa?
Untuk try kawan-kawan ker or untuk Kawen?"

Cess apa aku cakap nieh....Maluuuuuuuuuuuu. Apa kes, tu lak yang kuar?
Aku baru 20taun taim tu giler!!

Tenang and yakin jer mamat tu jawab.
"Kawan untuk kawen..!"

yesss sengeh aku sampai telinga.
"Saya nak simpan lah. Buat beli McD"

"Simpan... bukan belanja""Upss tak boleh eak?"
Kami pown tersengeh sengeh ler..giler!!!

Skarang nie pon erin tengah duk tersengeh-sengeh depan pc.
cenggitew ler cerita Chenta kami~

Hasilnyer petang tu ku terpaksa membelanja Crony ku PiZza.
Ayat tak menahan bila Pizza sampai ke tangan Crony-crony ku itew.
"Yess erin ngan Jep dah couple"
dengan girang okeh..Nyampah.

ni sumer sbab aku kater
"aku takkan couple ngan Jep si mamat klate itew" Aku brani ler blanja korang sumer Pizza.
huhuhhh sengallllll..

Nak tengok gambar kami?


~close up sket~


Nie gambar Loving-loving: Erin & Jep
Gambar nie October 2001 masa weoll sem 5
~time ni dah compem couple~2 bulan lepas couple

dan berlokasi di: Tasik Permaisuri ~tempat weoll declare Our Love
and eVer after in LoVe

*uppss: erin marah ngat biler erra & yusry sanding kat sini coz itew impian ku okeh.
Insyaallah nt nak buat fotoshoot kat sini. Tapi tak tau ler biler. Ada sesaper nak sponser? heheh*

11 ulasan:

honeylanz berkata...

sweet je.. mesti syg kt note rm5 tuh! kami "declare" 21julai 1998. "saya suka awak" tu aja. trs couple pastu tuh.. heheheh

wannur berkata...

hehehe...suke la baca kesah erin ni..kikiki..cam comel2 je..hehehehe...

eRiNsZ berkata...

hehehe has,
sweet gak tu.. "saya suka awak"
simple and sweet kan...

eRiNsZ berkata...

heheh wan nur
cam knak-knak ribena lak...
u punyer citer lak camner.. musti sweet gak kan?

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

oraitt....dah terjah..everything done....

good luck ok.........

eRiNsZ berkata...

heheh bg ler erin mnang huhuhu

atoyis berkata...

so shweettt..kalau sue citer cam ner kitaorg declare masa berchinta dlu dlm blog gerenti kena kejar satu umah dengan batang penyapu nnti..hehehhehe

eRiNsZ berkata...

sue... mg pon jep kater:
sumer nak citer...
erin kater: bior la.. blog saya... hehe pdulik aper haku huhu...

bling ilang...

Aman berkata...

ler padan ler pun pandai kome simpan rahsia..yer..aku pun sampai tak tahu...tup tup ajer..yer pada hal aku satu sekolah gan kome kan

eRiNsZ berkata...

upss..
rahsia krajaan msia tu Long heheheheh

AbQar|'s berkata...

kak erin pink...

lawak2...cam ada persamaan jerk kiter nih..memula 'alergik' nyer ngan mat klate...last2 jadik suami...kah kah kah..padan muker haku!..

Tanda Kenangan