CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

12 Julai 2009

12 Julai 1999 ~in memorieS~

ini ceRita Jiwang....
aWaS.. untuk 18 tahun ke atas. Knapa 18 tahun?
coZ masa ibu pink nie 18 tahun cerita ini terjadik... wakakaka
Taim tu... ukuran pinggang tak yah citer ar..~halus, mulus taw~

Tapi erin nie comot ar... manalah knal lipstik pink lagik taim tu..
dah ler itam. slekeh giler ~i orang kampung jek tau
(ade gak yg tak sayang mulut kater i orang ulu~ layan jer la, ader aku kesah")
aishh mlalut lak. Snang citernyer.... cenggini:

12 Julai 1999 bersamaan ari Isnin:
dengan terPAKSAnya erin melangkah ke MPTKL

terpaksa ler.. krana:
  1. "erin tak nak jadik cikgu" ..i nak jadi arkitek taw
  2. rasa cam konfiden ngat dapat uitm (2nd intake)...(tapi surat tawaran tak samapi-sampai. Rupanya... surat tu disorok oleh arwah papa~dah tau pon slepas erin dah jadik cikgu)
  3. so erin takde pilihan terpaksa turuti kemahuan family~sedeh taw.

tapi semua tu 10 tahun dulu

dan semua ada hikmahnyer kan.... diantara hikmahnyer,

1)Tempat pertemuan pertama erin & Mr Jep

Photo Albums at WiddlyTinks.com

Tempat pertama erin jumpa Mr jep adalah di MPTKL pada 12 Julai 1999. Nak tau tak? Sbenarnyer Mr Jep adalah orang pertama yang erin jumpa kat MPTK dan erin orang pertama yang Mr Jep jumpa.

kreta uncle erin parking kat depan cafe dalam kol 8.00pagi. Dan ada sebuah keter kat sbelah nie, pintunya terbukak dan sorang mamat tu terkial-kial pakai tali leher.. Tak ler erin tgok detail muka dier coz aku takde mood taim tu. ... rupanya mat yang terkial-kial tu ialah MR JEP...citer ni pon baru jer tahu tahun lepas... kami borak pasal 1st day kat MPTKL. Sweet kan?

Walou pon dulu aku MenCi dier...tapi kalou tiada hari itew Tiada lah hari ini.


2)Knal ngan CRONY yang sangat BEST

Photo Albums at WiddlyTinks.com

Ima, pizza, mcmann, kak gee and makCIk. Memang Crony yang sangat Best. tempat kongsi suka-duka.. hehe.. sronok taw. Klo ader orang cari pasai ngan salah sorang... semua kroni boikot orang itew.

Knangan paling best taim main bunga api kat maktab hehehe. Banyak la sbenarnyer... memang best sesangat. Tapi skarang nie dah sibuk ngat ngan idup memasing. Lama tul tak jumpa windu

3) ParasMate (D2-3-)
sporting amat.. crony + kak ita & DayaH..

4)ClassMate MTKH 2
pon best. teamwork yang terBest dan korang memang best taim cover masa erin ponteng. I Lap U lah


anyway :
12 JULAI 1999
HEPI ANIVERSARY untuk semua My MAkTaBmate
KDPM ambilan 1999-2002




4 ulasan:

leadleedeea berkata...

ooooo nak jadik arkitek...kesah hidup kite same laaa...family yang suh jadik cikgu..mula2 x minat tp lama2 cam bleh adapt jadik cikgu kan...hehehehehee~!!

eRiNsZ berkata...

mg pon...hehe tapi mujor gak jadik cekgu..
klo masuk u dolu blom tentu ku jadik arkitek. takut jadik krani jerk
hehehe

arnamee berkata...

salam akk.

wah. nostalgic gitu;)
betul3, semua ni ade hikmah.
dia yg tentukan:)

eRiNsZ berkata...

cenggitew ler aneem idup kiter ni ha...
pnuh tanda..dan warna....

Tanda Kenangan