CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

15 Oktober 2010

Yang menarik Belanjawan 2011

Tengok Belanjawan 2011 tak?
Sesambil lipat kain sempat gak menjenguk Dato Najib yang berbaju melayu pink itu kat TV.

Ape yang menarik perhatian erin ialah:

~ CUTI BERSALIN BERGAJI PENUH 90 HARI
alhamdulillah... suker.. suka.. suka...
rezeki anak ke 2 niehhh heehehe dapat la duk ngan baby lama sket kan..
sempatlah anak membesar n yakin sket nak dihantar ke pengasuh.

~ dapat bantuan khas RM500 on Disember
waloupon kami target 1 bulan gaji ~bonus ... tapi ok lah dari takde..
bleh arr buat buat tambah beli tilam bantal baby nanti.. huk huk huk


tapi satu lagi yang tak braper clear ialah pemansuhan PTK
(Penilaian Tahap Kecekapan) yang bleh lompat tangga gaji p1 ke p1 p3 tuuuu..
kalo balik smula pada sistem lama yang 100% di tangan pentadbir ~ hancusss lahh
TAK MERASA lah cikgu pink ni...
semoga sistem baru ni akan lebih telus kan?
(sejujurnya saya lebih suka PTK daripada penilaian di tangan manusia hahah)


yang lain-lain kena baca paper esok~Perut makin membesar,
Belanja pon bertambah besar,
Gaji tak besar-besar.



2 ulasan:

@LiYaNNuaR berkata...

eeee... sonoknya dia... bakal mdapat cuti bsalin 90 hari la ek... tahniahhh... meh passss sket kot mau jangkettt... dpt le bcuti mcm tu juge...

well, thanks for sharing... actually mmg dh agak... sure part cuti bsalin yg mjadik glammmm...

TEACHER OF SOMEONE berkata...

salam, kak.
dh lama tak jengah ke sini..
dh berbadan dua pun yer..
btw, congratzz and take a good care of youself anf baby k...hehehe

Tanda Kenangan