CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 Mac 2011

suatu masa ketika haram vs kini setelah halal

Cerita ini adalah kisah benar tetapi tiada kena mengena dengan AKU atau orang disekitar aku.
Ini hanyalah sebuah kisahh
"haku, hengkou, khorang..khorang dan khorang..." bukan nama sebenar.
Dan cerita ini sudah di tokok tambah, tolak, darab segala bagai untuk meng enak kan resepi



Suatu Ketika Ketika Haram

walahhh korang..
pegang tangan kemain lagi 5+5 jari tak mo lpas-lepas..
klo bleh 10+10 jari nak dok btaut jer..
tu blom kira jari kaki lagi..

Jalan berkepit jer.. dah mcam bayang-bayang..
di mana ader aku di situ ader kamo..
Raser nyer jam calar kes blaga sokmo
(uppss maklumler sorang pakai jam tangan kiri, sorang lagi tangan kanan)

Cakap pon bkan main berbisik lagi..
sepoi-sepoi bahasa gituw..

Siap panggil "abang~sayang" bagai..
Yang lucu nyer :
siap cakap kat si gugurl: bole tak awak panggil saye abang and bahasakan diri awak sayang.
Kes nyer si gurgle Rock kapak main panggil aku ko jer hahaa

Time nak oder makan..
hangguk jer kpala.. klo oder kepala kereta api pon haku rase si boboy ni senyum sambil angguk jer kepala nyer..

Time dating sanggup tu berjalan berbatu-batu.. 2-3jam berjalan pon tak per kalo boleh 3hari 2 malam kot nak berjalan non-stop. jangan kate merungut. Masam pon tak pernah, senyum jer..

Sanggup lak tu tunggu kat tepi pondok jaga tu barang stengah jam.
Kes gurgle lambat bangun tido, secara automatik nyer lambat bersiap.
Jangan kan marah, perli-perli pon tak ado.

Kes suprise-merise ni memang tip-top ar..
Bkan hari jadi jer nak bagi hadiah..
hari isnin~ bagi hadiah, hari selasa bagi hadiah...
mujur la seminggu tu ader 7 hari jer..
hari cabut pusat pon mau bagi hadiah lalalalalaa

Kalo ade problem Hengkau lah tempat mengadu.. siap bagi bahu bagai.
Sumer bole cerita and tak pernah lak Haku yang bersalah.
Senang certa batu la yang salah klo jatuh


.Kini Setelah Halal.


Pegang tangan? nan ado
kengkonon anak dah ramai lor.. kena pegang tangan anak.
tapi time jalan tak bawak anak pon tak de plak pegang tangan..
takut berjangkit penyakit kulit kot
maklum ler jari-jemari haku ni ader masalah kulit.
(tapi tu ler time harem dulu tak de lak hengko heran kan)

tu baru kes tak pegang tangan.
Belum kes jalan tak nampak bayang..
Laju jer menonong si boboy jalan ke depan(maklum ler perut smakin ke depan)
meninggalkan si gegurl terkedek-kedek di belakang (bersama highheel 5 inci)
(tak de dah episod bahu ku berlaga dengan bahu mu)
jam pon cantik jer tidak calar lagi.

Tu pon kira ok dah..
Ada gak kes yang "u turun arr beli aper yang patut. i tunggu dalam keter"
sayang bnor kat kereta ko yer~


Kalo bercakap lak.. umanghai bkan main kuat berbatu-batu..
tak de sayang~abang bagai..
main mak dier, ayah dier jer
"bile plak haku beranak kan hengkau"
kan.. emmmmm

Kalo oder makan.. catu-catu bagai..
boboy: mak aii banyak nyer oder nak makan sebulan ker?
klo ajak pi makan 2-3 kali musti kena sonded bagai lorr..
"makan lagi.. patut la gemuk"
tu ok lagi kalo camni:
"makan lagi, bela hantu ke?"
(^_*)


Klo ajak shopping.. baru msuk 2,3 kdai.
moncong dah berjela-jela..

huii.. klo bab lama menunggu rasa nyer berbakul la kena marah lor
tak kna tinggal pon suda baek hehehe

kes suprise-suprise ni
jangan mimpi lor..
ingat date kawin ngan birthday pon mujur..
kekadang tu tak ingat pon
(selalu nya begitu ler)
alasan: banyak lagi yg i nak kena ingat.. hutang kereta, utang rumah, utang kedai mamak hahhaa


Kalo bab salah mnyalah ni sendri mau ingat lor...
smuanyer haku yang salah
tak pnah betoi nyer..
pendek kata kalo dalam list yang panjang tu nak tengok Haku yang Betul tak de arr

hehheeheh

SEKIAN TRIMA KASIH
upss knape dalam crite ni ayik BOBOI jer yang kena?
Sebab yang menuli ni girl.. so dari sudut pandang Gegurl la..
Ingat korang semua tu TIADA kena mengena..

tapi i nampak ader yang senyum-senyum
oooo ni cerita korang eak? hehheee



yang bawah ni Kisah Benar Erin & Mr Jep:

Ni gambar before kawen (time h@r@m la kan)
Ko tengok gigi mr Jep tu penuh 60 batang nampak kan..
Tersengeh jer duk sebelah anak dara




Ni plak gambar lepas kawen
Malas mau cerita la kan..
susah tull nak senyum amik gambar ngan bini




Dan ingatan untuk semua:
Andai semasa haram kita sudah tunduk pada telunjuk syaitan jangan lah pulak waktu halal kita tunduk sekali lagi.
Sebab tugas syaitan itu..
merapatkan kita semasa haram dan
merenggangkan hubungan kita apabila sudah halal

~betul kan jika aku salah~

..


10 ulasan:

UMMI FARIS HAIKAL berkata...

sgt setuju dan bto kata2 gugurl itu!
huhuhu...mencik kan!

Emy Omar berkata...

setuju..setuju...

eRiNsZ berkata...

ummi faris + emy
kan betolll tak tipu punyer lorrrr

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

setuju..
haah la, cam lagu kump. senario tu..
sebelum & selepas..
dlu, kalo tersepak batu pun, batu plak kena maki..
skrg lepas kawen, langgar batu die ckp kite plak tak do mato ke.. huhuhu..

mamaqari berkata...

sblm kahwin semuanyer indah...lepas kahwin..????jawab lah sendiri...heheheh

eRiNsZ berkata...

leily & mamaqari~
heheheh cenggitu ler... b4 kawen "apa saja utkmu" dah kawen "nan ado"

CuTeMiUt78 berkata...

SETUJU..SETUJU..sambil angkat kaki tangan semua...

eRiNsZ berkata...

cikcute~ betull lahh

Yaati Nor berkata...

pinjam yek nak bg kat en Asben

humayraa berkata...

Hehe..saya setuju sesangat..

Emm.. tapi kan..Suami isteri yg berpegangan tangan, dosa luruh melalui celah jari mereka-alhadith al-nabawi...

huhu

Tanda Kenangan