CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 Disember 2011

Check List ~ Persediaan Angry Birds Party


wah... wah.. sakan cik puan mommy ni yer.
Hahahaha
harus ada planning okey
Mak tak suka main serkap-serkap ajer
(sila percaya statement itu lalalaalalla)


Bila nak berbirthday-birthday ni?
~entah..

nak buat birthday siapa?
~ntah

Jangan risau~ korang tak akan dijemput
~okey sila marah diriku~
kerana lokasi dan tetamu adalah special n private


DAKU KEJER PART TIME SELAKU BIRTHDAY PLANNER
okey jom tolong ibu check list ni yer..
(kalau-kalau ada yang terkurang)
ehem walau pun korang tak dijemput tapi maybe ada something untuk korang
wink wink wink.. ada cahaya di situ


1. Pilih tema ?
Done~ confirm tema Angry Birds



2.Birthday card.
Perlu ke? tetamunya~emmmm rahsia




3. Kek ?
Belum tempah. Tapi mau kek coklat 1kg cukup.
mau design begini
atau begini

Angrybirds-56b

atau begini:


(tapi tak mo oink oink kaler hijau itu)
rasernya tempah kek coklat dengan krim colour hijau ala-ala rumput,
design lain ibu tambah sendiri ~
ala, sususn je appolo kek then letak smartiest/ m&m
(rasanya tukang buat kek taknak layan permintaan yang macam-macam ni hihihihihihi tak pun nanti kena charge lebih hahahah)

4. Costume angry birds untuk birthday boy

Ok tak?
Kena DIY ni nak beli mahal
(sangat kedekut di situ)
adehh bila la mau mula menjahit ni

tak pun cari yang ini ajer:


5. Outfit family

harusssssss angry birds juga
(nak ke para bapa pakai~ WAJIB yer
masih belum beli hahahaha jom ke pasaraya sakan
budget ciput ma...


6. outfit untuk tetamu khas:
(if ada budget hhihihih)
kena beli 20 helai t-shirt putih and DIY design.
(kena oder felt fabric colour red, black, white and yellow)
juga markerpen for laundry

(kalau budget ciput buat contest best angrybirds outfit je la, baju dorang punya sendiri hihihi)

7. Decoration :
wahh sudah la mau menumpang di tempat orang
(lokasi rahsia)
mau deco-deco bagai.
Tak pe, ibu buat 1 hari awal yer..hahahahah semangat-semangat


paper chain decorations
DSC01846


8. Goodies:
sudah mengumpul bekas kitar semula
(daku pencinta alam okey)
cuma mau penuhkan dengan makanan / stationary
kat mana ea nak cari stationary ni (mestilah angry birds nyer alat tulis) pada harga mampu milik?



9. Tentatif / aktiviti:

A. Colouring contest (pagi):
waww best-best kena sediakan 2 hadiah.
(harus edit sikit and tulis Birthday)
Masak... bebudak tu nak mewarna


B. DIY topi birhday (pagi):
(kalau dorang rajin boleh buat sendiri, kalau tak, ibu buatkan pon ok.bukan banyak pon)
DSC01901




C. Semestinya Cake cutting
and sing birthday song

D. Bowling Game:
okey tak? indoor jer.
takde hadiah~suka-suka kanak-kanak ribena
Angrybirds-21b




E. Kalau ade kesempatan boleh main angry birds game versi live.
(outdoor)

Angrybirds-45b
pon tak de hadiah.
tapi ibu kena sediakan kotak-kotak pulakkan
emmmmm kena fikir dulu ni ok ke tak.
oink oink itu akan diganti dengan objek lain
tak pon camni jer:


10. Food makanan:


Hahh sangat gagal dalam penyediaan makanan.
Jadi harus lah di tempah / made it simple.
Tetamu pun anak-anak ajer

~mee hoon goreng (for sure tempah)
~nugget (siapa nak tolong goreng?)
~kentang goreng (sila angkat tangan yang nak goreng)
~keropok sayur (kaler-kaler)
~apam cute (wajib tempah)
~aiskrim (if budget lebih)
~air sirap

perlu sedikit candies / choclate
siapa nak sponser candies cam ni?

Kalau boleh setting meja camni kan best:
(mungkin hanya angan-angan, tak mampu den)

Walau pon makanan ala-ala ajer
tapi tetap nak sediakan food label
objektif: mau nampak cantik and bebudak boleh belajar membaca
hahahahah




11. BUKU UCAPAN

Nak sediakan 1 buku untuk ucapan:
Kalau ada yang sudi nak tulis ucapan untuk si penyambut Birthday
hehehehe





12. POSTER SIGN

Juga mau buat 1 poster sign:


oihhh dari mana ibu dapat idea?
gigih daku mengoogle okey,
google ajer la eak, tak pon tengok sini, dan sini, sini pon ada
ala korang google jer la..



dan masalahnya...
MAMPUkah daku?
hahahahahah
ni adalah checlist maybe ada yang bakal digugurkan.
(bergantung pada faktor, masa, kelapangan dan kewangan)

fuhhhhh ni belum jadik wedding planner lagi
baru Birthday Planner hihihihih


4 ulasan:

wan nurul hezrina berkata...

wah wah terasa seronoknya disinie..tapi jamuan tertutp lak.huhu..

suka baju angry bird yang pertama tuh.hoho..

Nurazimah berkata...

famousnya angry bird nih..anak imah pon suka sgt...

Sutera Emas berkata...

waaaa..bestnya!!jgn lupa jemput!!

ziha berkata...

fuyyohh...best them mcm ni.tp pening nk sediakn.he

Tanda Kenangan