CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

03 Disember 2011

Konsert TBTT Gua Musang ~ tadika eisya

Halu korang... dah hujung tahun dah kan...
tadika anak-anak kita pon dah sure la buat memacam hari.. ada yang kata
HARI PENYAMPAIAN HADIAH, HARI GRADUASI, HARI ANUGERAH CEMERLANG.

Eisya pun sama.. kat tadika eisya dorang duk panggil
TBTT CONCERT 2011
wahhh cocert bagai..
tapi memang pun best n memang totally cam tengok concert best yang free.

Tabik spring arr kat sumer cikgu-cikgu TBTT


Hantar dak eisya ni dari pukul 6 petang lagi tau..
Majlis start pukul 8 malam (tepat you..)
tetiba jer mengakui kalau berurusan dengan yang berbangsa cina ni mereka amat menepati masa. Dan nampak sangat teratur....
(sikit-sikit tu boleh pejam mata la)

Lepas perasmian yang sangat best...
siap cabut benda yang meletup masa birthday party tu,... yang keluar kertas-kertas tu.
Ucapan pon short n simple jer.
tak de merapu-meraban. Kita pon bukan nak dengar sangat hihhi...


Pastu dia bagi hadiah dulu kat semua bebudak yang dapat no 1 hingga 3
dari exam setengah tahun and akhir tahun ada 6 kelas semua nya
My eisya? huhuhu next year kot hahahaha

Lepas tu graduation untuk bebudak umur 6 tahun yang ni memang best.
Cepat and lancar tau..
Nama di panggil and budak ambil scrool tu sama-sama pantas.
Lepas tu diorang terus duduk kat kerusi yang dah sedia atas stage.
Last bila semua dah dapat scrool tu.. bebudak ni baling topi.. wahh
dah macam "High School Musical"

dan bermula lah konsert yang super BEST..
start dengan nyanyian ala-ala koir..

6 tahun,~ 1 group ( 3 lagu)
5 tahun + 4 tahun ~ 1 group (3 lagu)
yeeha... tengok mulut eisya tu besar bukak..
1 lagu melayu, 1 lagu cina, 1 lagu english



Lepas tu baru la joget-joget time..
setiap kelas akan menari.
Eisya Kelas 4 Bunny
Lagu: berjuta batu.
Pastu adalah kelas-kelas lain pon best gak menari.. memacam jenis lagu tapi yang paling i like lagu ni:
"Bang Bang bang" (lagu korea)
memang best la bebudak ni menari..

Ada gak diselang selikan dengan sketsa and drama.
Ada jugak nyanyan solo.

Tapi memang smooth la.. lancar jer..
Bebudak tadika ni pun cam senang je nak handle.
tak payah pun teacher-teacher dorang susun-susun kat atas pentas tu,
on music terus jer perfect.


anak ibu?
ok la sangat-sangat behave.
Boleh bawak diri.
Ibunya tinggal jer kat cikgu Isma dia.
takde plak si kakak ni merengek ker apa ker, tak pulak pergi mian-main
memang duk diam-diam jer
pandai anak ibu cayang



si adik?
juga sangat baik.
sound system punya la kuat
boleh si kecik ni tidur dengan lena nya hihihihihi

1 ulasan:

wan nurul hezrina berkata...

maunya tak lena tgk kipas sikitnyer laju..

Tanda Kenangan