CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

15 Januari 2012

Cara Makan Buah Delima



Menarik tertarikkan buah delima ni,
kat pasar malam seringgit sebijik
perghhh manis dan besar-besar ulas dier



Hihihihi
lucu plak aku baca tajuk ni. hihihihi
Tapi erin sendiri pernah google macam mana cara makan buah delima ni.

Ada yang kata kunyah dan terus telan dengan biji-biji dia yang kecik tu.
Ohh tidak mau sembelit aku.
Lagipon biji yang ni besar-besar rasa cam harus aku mati ter
cekik hahahahah.

Jadi nya erin explore sendiri
Memula ku gigit satu-satu ulas delima tu.. Kunyak-kunyah dapatkan jus dan keluarkan semula biji dia. Ala-ala ayu gitu.... Memang tak feel lah kemanisan nya.



Sudahnya, erin ambil mangkuk ku letak ulas-ulas delima tu dan masuk dalam mulut banyak-banyak.... kunyah-kunyah.. perghhhhhh baru ler masyuk..

lepas tu selambak aku keluarkan biji dia atas tisu
hahahaha hodohkan ? tapi baru ler rasa jus nya yang manis tu..
perghhhhhhhhhhhhhhh







4 ulasan:

fieda berkata...

oo..samalah cara kita mkn..hehehe..sekali sekali sedabak baru la best...seulas2 mana best..

Emy Omar berkata...

Erin, kunyah seulas-seulas ala2 Ayu gitu hahaha sebenarnya tak reti makan x nak ngaku :p

atoyis berkata...

kimi kata..nama buah tu buah byk biji hehehe

Sutera Emas berkata...

manis n sedap...tp xpuas...

Tanda Kenangan