CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

26 Januari 2012

Doakan Lily Salleh sembuh


Lily Salleh seorang kenalan dalam dunia maya...
dilanda musibah.


Lily masih di ICU selepas melahirkan anak ke 2

ni info yang Erin dapat dari FB Lily~updated by nasim (husband Lily)

Baby kami dlm keadaan sehat dlm jagaan family...info utk rakan2. Isteri sy menghadapi situasi kritikal akibat keluar darah tanpa henti slps melahirkan anak kami di kbmc pd isnin mlm, kes terpksa dirujuk kpd pakar di hrpz2,pd pukul 10 mlm hr yg sama dkejrkan ke hrpz2,brtarung nyawa hampir 2 jam di unit kecemasan dan trpaksa di bawa ke icu kritikal di wad teratai,kehilangan darah yg truk mnyebabkan pakar menggunakan lebih dr 4 cycle bekalan drh brsamaan 20 peket lebih utk dmsukkn smula,shingga 4 pg selasa drh masih keluar dn trpaksa di bw ke ot utk kmgkinan bedah,dr shukri consultant pakar brjy mengelakkn bedah n buat recover pd tmpt luka brsalin sbb drh hampir berenti keluar,4 kali ubt pembekuan drh dgunakan iaitu had maksimum,akibat trlalu bnyk kuar masuk drh bdn mnjdi trlalu lemah dn masih dipantau di icu,antibiotik digunakan utk mengelakkan jangkitan kuman pd paru2 dn jantung akibat trlalu bnyk pmndahan drh...sy berada brsama isteri spnjng ms, terima kasih atas doa kawn2 smua...yang menaip dgn hati yg luluh sedih... - nasim — di Hospital Raja Perempuan Zainab II Kota Bharu, Kelantan.

Ada perubahan positif, Masih dlm pemantauan di icu, terima kasih doa dan sokongan semua - nasim — di Hospital Raja Perempuan Zainab II Kota Bharu, Kelantan.


Ibu merindukan anak dan baby yg baru lahir, sy perlu pulang menjenguk baby dn anak serta mngambil gambar utk tatapan isteri, ade perubahan positif lg, masih di icu - nasim

Mungkin ada antara kita yang kenal ngan Lily ni kan, Klo tak kenal pon ape salah nya kita doakan rakan blogger kita ni kmbali sihat.
Mana tau dalam 100 yang berdoa mungkin doa anda yang dimakbulkan.

Erin pun bukan kenalan rapat Lily. Sekadar kenal di alam maya ni jer dan sempat berjumpa sekali. Tu lah luasnya alam ciptaan tuhan ni kan?
Andai suatu hari nanti Erin ditimpa musibah, saya juga mengharapkan doa dari korang semua.
tak perlu wang ringgit ~Hanya doa.

Dan Erin pasti itu jua yang Lily maukan.
Doa dari kawan-kawan moga Lily kembali sihat dan menikmati saat bahagia disamping keluarga dan baby ke 2




11 ulasan:

FIeZa berkata...

Amin..saya pon turut doakan moga lily cepat pulih and sembuh...
ekcelly lily ni ex-utm sama saya..terkejut dengar berita ni kami langsung xde contact after grad...

Mama Kyra berkata...

semoga lily salleh cpt sembuh n sihat..

eriey berkata...

semoga lily cpt sembuh..kami satu skolah dr form 1..terasa sgt bl dgr lily berda d wad ICU...semoga kawan kite sehat seperti biasa..aminn..

eRiNsZ berkata...

sebak gak rasa kan.. ni ujian utk lily dn fmly dugaan utk kite x tau lg camner....

slalunyer kta gmbra dgn kelahiran byi comel tp kli ni mreka diuji....
moga lily kmbali sihat..

Sutera Emas berkata...

sedihnya Erin...moga Pn Lily cpt sembuh....mana mana lak ko leh jumpa dia??!!

Eryati berkata...

semoga lily cepat sembuh..amin

eRiNsZ berkata...

azie~ knal kt blog ni jer.. pastu smbung kt fb... terserempk kt psar mlm muadzam..masa ak blik kg. lily ni pnyrah politknik muadzam...

kcik kn msia...

Emy Omar berkata...

Mudah-mudahan lily cepat sembuh dan kembali sihat seperti sediakala..insyallah

zuwaidah berkata...

tersentuh membaca coretan ini. Kak zu sekeluarga dengan iklhas hati mendoakan agar Lily cepat sembuh dan menjalani kehidupan bahagia di samping suami dan anak2. Moga dirahmati ALLAH selalu hendaknya.

wan nurul hezrina berkata...

sesamalah kita doakan..tgk blog diapun 2010 lagi..fb nurul tak on sangat..nurul doakan harap Allah lindungi dia

Pn Kartini berkata...

Assalamualaikum:)
...Pertama kali menjenguk ke sini dari blog sis MP..& membc n3 ..Biarpun tidak mengenali namun kita semua sesama saudara..Akak doakan moga lily diberikanNya kesembuhan..dan beransur pulih......

Tanda Kenangan