CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 Oktober 2011

Puding jagung jelly

Dah macam blog masakan la pulak Pink heART ni.. hhi
pengaruh TOP CHEF okey
lalallalalalalal....

Mau try puding jagung jelly?




Yummeh? Mau try? of corse senang and confirm jadik


bahan-bahan dan cara-cara nya ialah:

1 cawan susu cair

1 cawan jagung krim

1 cawan gula

1 cawan tepung jagung

1 cawan tepung kastart

5 cawan air



tambahan:
jelly
fruitcoctail
(atau hiasan lain)

~ campur semua dan masak sehingga mendidih dan pekat (kecuali jelly dan fruit coctail)

~ letak dalam bekas


then masak jelly pulak. Erin guna jelly perasa rasberry jenama nona.

Just follow jer cara-cara masak jelly tu kat belakang kotak, bila dah siap tuang atas puding tadi,

then letaklah fruit coctail dan hias la sesuka hati..

wink makan masa sejuk lagi yummeh dear...



3 ulasan:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

boleh try nih...
best woo strawberry..
bak sini sebekas, mentang2 dkt ngan cameron kamu yer...
haiii.. tingin bebenor nk pi cameron.. ntah bler bleh jejak lagi ni?..

azura samsuddin berkata...

zura baru je try puding trifle sng gak n cepat ... thanx erin share resipi ;)

JaSSNaNi berkata...

wOw.. sedapnye nampak puding ni.. menarik and boleh la nak try nanti.. and simpan dlm peti sejuk banyak2.. wat anak2 makan bila balik sekolah tengah hari.. sian panas kan..

Tanda Kenangan