CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 Ogos 2009

Jom ke dapur bersama oven Pink ibu


evening dear...
Lovely evening..

ari Jumaat kan ari cuti buat kami warga Klate nieh
(upp sudah tukar plat keter dari C ke D waaaaAaa)

so.. hari masak-masak sekeluarga..
Hari ni erin nak buat

PUDING ROTI BERKISMIS
ini bukan resepi pink heArt okeh
(resepi asal dari F&N erin cilok kat my resipi



tapi ini dari my fresh oven. Nyummy tak?

upppss sesambil memasak ibu pink ni nak masuk Contest..
Contest lagi?



Contest Title : Jom Ke Dapur Bersama.......
Contest Period : 5/08/09 - 4/09/09
Hadiah :Barangan dari Tupperware
.
Anjuran: Huda dari (http://kambingbujang.blogspot.com)


katernye nak resepi yang simple:
Kalu erin yang buat ofkos ler simple..

jom tengok:

Bahan-bahan:
  • 2 cawan Susu segar (susu cair atau susu pekat + air pon boleh)
  • 8 keping Roti
  • * 4 sudu besar Gula halus
  • * 4 sudu besar Butter
  • * 2 biji Telur
  • * 1 sudu tea Esen vanilla
  • * 1 sudu besar Tepung Jagung
  • 2 sudu besar Kismis

Cara-cara

  1. Susun roti dalam loyang dan rendam dengan susu selama 30 minit.
  2. Gaul rata gula, butter, telur, esen vanilla dan tepung jagung di dalam mangkuk
  3. Kemudian tuangkan ke dalam loyang.
  4. Taburkan kismis diatas adunan tadi.
  5. Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.
  6. Hidangkan bersama ais cream.. nyum nyum nyum
.


memang sangat sedap...
so nie la juadah minum petang kami..

Kalo bulan puasa buat juadah berbuka..
Musti licin dimakan dek anak-anak kiter..

6 ulasan:

ije berkata...

kak erin.. thx for d recipe! tgk pun kecur air liur. aaa. tambah2 ada eskrem. lagik la! isk

eRiNsZ berkata...

sila buat yer ije...
mari mbesarkan badan

eriey berkata...

mn ruper oven pink ni?..cam best jer puding tuh....yammmmm

eRiNsZ berkata...

sumer ku kater pink walou pon kalernyer merah, biru, ijou, kuning....

sebab contest lense ku pink.. wakakakaka

Iela Fazielah berkata...

hi slm perkenalan...em... mmg simple resipi ni.... i lov it!!! mmg faverite i resepi ni.... singgahla blog ila pula ye

KambingBujang berkata...

erinsz, Huda suka sgt puding camni.. tapi xpenah tau camner nk wat.. huhu.. huda pnh mkn bread puding ni ngn creamy sos.. nyum2..

Tanda Kenangan