CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 Jun 2009

BEKAM AN NUR

kali nie jom dengar citer pasal Mr Jep... my lovly hubby, my dear, my eVerything lah.. ummuarghh i cayang u taw...

Kengkawan lamer tentu arif lagik taw pasal perubahan fizikal Mr jep nie kan..
dolu~ kurus, cengkeding ala-ala dahan pokok kayu bergerak (uppss ampun..)
Kini~ smakin berisi dan memboroi (memboroi itu tandanyer sudah dimiliki~ pemilik nyer ialah ERIN dan berisi itu tandanya..erin pandai memasak....huhui statement muntah darah)

tak kesah sumer tu yang penting sehat.. (kolestrol yang smakin tinggi membimbangkan taw..)
Cuti skolah ritu. KITOrang pegi berbekam... bukan kitorang tapi Mr Jep...

Mr Jep ber BEKAM di AN NurNama Pusat Rawatan: BEKAM AN-NUR
Tempatnyer: Kat bachok.. ala dekat ngan Binjal (sebangunan ngan Mee Kg Pek) dari Kota Bharu blah kiri

Erin suka Mr jep buat rawatan kat BEKAM AN NUR nie sebab:

BERSIH & SELESA~
dalaman nyer bersih dan teratur... ada TV, sofa klo bawa anak kecik cam kami nie memang selesa sangat.

BERPROSEDUR
~ dorang tak main bekam sesuka hati jer. Amik tekanan darah dulu.. kalo sesuai baru di bekam. Motivasi dan penerangan detail. Dan pemilik nyer or dipanggil tabib nyer sangat peramah.
~ Tempat rawatan lelaki dan perempuan diasing. Klo perempuan dirawat oleh istrerinya Kak Nor yang sangat baik.

BERORGANISASI
~dah ditetapkan harga bagi setiap perkhidmatan.
~Peralatan nyer moden dan di bersihkan dengan terjamin.
Bkan main toreh-toreh taw.. cucuk guna alat khas yang macam pen
~Cup bekam tu pon di srill dalam alat khas (cam oven) tak main jejirus air panas jek.


nak pergi? klik gambar di atas untuk maklumat.

Dan korang layan lah gambar Mr Jep masa berBEKAM.



Kenapa eRin tak berbekam?
cess soklan korang..

Sbenarnyer erin tak bersedia lagi dari segi Mental hari tu.. Fizikal pon, tkanan darah agak rendah.

Smasa diberi penerangan tu.. erin di beri sebuah buku tentang Bekam untuk menguatkan smangat. Rupanya memang ada dalam perubatan Islam.

K.Nor pon baik. Penerangan nya detail tentang penyakit-penyakit yang dapat dielakkan dengan berbekam dan dia tidak langsung memaksa erin untuk ber bekam. Itu yang paling penting!!
Aku tidak dipaksa..

Insyaalah.. one day i'll be.. BERBEKAM

p/s: Mr Jep kata tak sakit... cam d gigit semut..


5 ulasan:

sweetwannur berkata...

bestnye berbekam..sy pun tingin nk wat...

ije berkata...

alahai dekat la tu ng umah ije. area binjai.

nt hilang x kesan boolllaat2 tu kak erin?

eRiNsZ berkata...

sweetannur~
erin pon cam traser nak jer buat.. hehe dah traser yakin nieh..ari tue takut.

ije~ ilang bolat-bolat tu dalam 5,6 ari ler. Keh keh keh

leadleedeea berkata...

da jadik biru2 camtuh mr jep ckp cam kena geget semut? haishhh...mcm x caya je..huhu lead takot laa nak bekam2 neh..ngeri je..

eRiNsZ berkata...

1st time dolu erin pon tak cayer gak.. balik balik berlobang-lobang badan mr jep mg ngeri...

tapi bila dah tgok sndri raser cam OK...tak ler Ngeri sbagaimana kesannyer..

Tanda Kenangan