CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

28 Jun 2009

PudinG Laici Lovely Pink

Lamer nyer tak citer pasal masak-masak kan? Lamer gak tak tepek resepi kat sini. Sebabnyer...
dah lamer dah i tak masak.
Alamak pecah rahsia..

arini korang layan

PudinG Laici Lovely Pink
(resepi asal dari umah Mommy otai yang tgah loya-loya tu hehehe)
klik (sini) untuk resepi dari Mommy otai

dan ini lak versi erin..

Bahan-bahan:
1 tin Laici
1 tin susu cair
1 paket serbuk agar-agar jenama NONA (kaler merah)
Gula ~ 3 sudu besar
Air 2 cawan

Cara-cara
  1. Blend Laici dengan airnya. (ketepikan)
  2. Serbuk agar-agar + 2 cawan air + 3 sudu besar gula
  3. Kacau dan didihkan hingga larut.
  4. Tambahkan laici dan airnya yang telah dikisar tadi
  5. Masukkan susu cair.
  6. Siap..sejukkan dan simpan dalam peti sejuk..
Snang kan? dan Very LoVely pinK...

erin hidangkan dengan sedikit laici+susu cair (balance yang tadi)



11 ulasan:

zailamohamad berkata...

Macam sedap jek..by the way, salam perkenalan dari Zaila..Zaila dah add link ngan erin ya;)

leadleedeea berkata...

erin...laici tuh campur skali ngan agar2 tuh ke? tp knp dlam gmbo tu ader laici yg beso2?..huhu conpius...nak buat jugak neh..hehe

white^^angel berkata...

habis....habis....
habis satu pinggan ko mkn na... em congratz2..

ije berkata...

cantik la warna dia kak erin. rasa dah confirm sedap kan? ehe.

honeylanz berkata...

dr gambaR nye..dah tau mesti sedap nih..blh try nnt

eRiNsZ berkata...

thanXs zaila...
erin pown nak link zaila gak tapi x bleh ler..

nt tinggal link eak
nyway thanXs

eRiNsZ berkata...

lead...
spaptutnyer campur sumer.
erin amek yang biji-biji tu sikit untk buat hiasan...

klo nak campur sumer pown bleh

eRiNsZ berkata...

nuru,
tu ler camner ler badan aku tak stambun. Pastu sebuk lak nak kuruskan bdan negehngehngeh

eRiNsZ berkata...

ije & has..
try ler, snang sbab tu erin buat...
hehe klo erin yang buat orang lain compem 8x lagi sdap..

yang penting pink

Mama Danish berkata...

cam sodap jek erin..ni kna try nih..huhu..yummy

eRiNsZ berkata...

sila ler... klo che'lily buat musTi lagi sodap nih

Tanda Kenangan