CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

17 Julai 2009

cerita BUKIT Tinggi


kali ni plak pink heArt menunaikan permintaan Yan a.k.a ummi Qis
Yan tlah menskodeng gambar Mr Jep & eiSya kat Bukit tinggi untuk contest:

daDdieS deareSt conTest

so Yan mintak erin Kuarkan entry pasal BUKIT TINGGI..
Yan ni special entry untuk u taw:

Erin, Mr jep & eiSya pergi Bukit Tinggi ni tahun lepas
10.10.2008

Tiap-tiap tahun memang wajib pergi holiday.
dan lepas eisya lahir ni 1st holiday untuk eisya.
So rasanya Bukit Tinggi adalah tempat yang sesuai memandangkan eisya baru 1 tahun masa tu..

just booking bilik via sinisini.com
cam biasa pilih bilik yang termurah iaitu:
di Berjaya Hills Golf & Country Club
Golfers Suite - Twin/King
* With Breakfast
RM206/unit/night
Rate is valid for Worldwide except Middle East market. Middle East market add RM40/unit/night. Fri, Sat, Malaysia & Singapore Eve & Public Holidays surcharge add RM60/unit/night. Compulsory dinner on 24 Dec & 31 Dec: RM108/adult; RM68/child.
Special Notes : Extra bed Incl. breakfast add RM70/unit/night. Rate inclusive complimentary 2 entrance passes per room to Japanese Village & Botanical Garden.

Validity : 13 May 2009 - 31 Mar 2010


kalo kat Colmar Tropicale Bukit Tinggi ..

Superior Room - Twin/King
* With Breakfast
RM240/room/night
Rate is valid for Worldwide except Middle East market. Middle East market add RM40/room/night. Fri, Sat, Malaysia & Singapore Eve & Public Holidays surcharge add RM60/room/night. Compulsory dinner on 24 Dec & 31 Dec: RM108/adult; RM68/child.
Special Notes : Extra bed is not allowed. Rate inclusive complimentary 2 entrance passes per room to Japanese Village & Botanical Garden.

Validity : 13 May 2009 - 31 Mar 2010
bezanya RM34 so dah tentulah kami pilih yang lebih murah.




pagi kmais tu weoll btolak naik my CIK PUTIH so lambat ler sket kan..
+sesat dan sgala bagai.. dalam kol5 lebih baru sampai BuKit Tinggi.
Langit yang sangat cantik pagi Khamis itu


eisya tido lah dalam kereta..


Kagum ngat bila sampai kat Bukit Tinggi nie.
Bangunan nya sangat cantik.

Kami kne chek-in kat Colmar Tropicale coz reseptn kat Golf and Country Club dah tutup kol 5.

Lepas chek-in jenjalan kat Colmar Tropicale, cari port untuk shooting esok. Memang tersaaaaangat cantik.

Sempat la snap skeping dua..gambor kat sini.

.

Then, kami ke Berjaya Hill Golf and Country Club tak jauh sangat pon dari sini cuma dalam 6,7 minit jerk dan korang boleh save RM34

Suspen gak coz bilik termurahkan.. untuk golfer lak tu..
khas untuk golfer kot.
tapi bilik nie memang best. And rasanyer bilik terbest la yang kitorang pnah pergi...
memang kawasan skeliling pon padang golf..




MALAM:
rest...and malamnya, MAKAN..
Makan agak masalah sikit kat sini..
(bagi orang macam weoll)
ada restoran kat Club nie tapi kami nak pi jenjalan pusing-pusing so ke Colmar tropical..
memang ada banyak restoran tapi...RM RM RM.. pepaham jer lah. harganya memang tingtong.
Tak ada fast food kat sini yer. Kadai pon tak der.
Macam kawasan yang sangat exclusive

so.. kami pilih untuk makan kat sini:


best? bleh la tahan...agak nyummy..
tapi feel kat sini memang sangat best..
Cantik la.. subhanallah..


PAGI:
Pagi yang memang best.. walou pon matahari terik tapi udara sangat nyaman.
Destinasi pertama: Shooting and Photografi kat Colmar Tropicale
Pessing possing time... i like..







Cantik kan?..bangunan ke erin? heheheh

Lepas tu kami ke :

Jappanies Village& Botanical Garden
(naik kereta dalam 5 minit je, tapi bukit yang agak tinggi dan curam)



Japanese Village ngan taman Botanical ni sbelah-sbelah jer.

kami ke Japanese Village..
so possing ala-ala jepun okeh:

Bunga kat Taman Botanical nie cantik. tapi rasanya tak leh lawan bunga kat Cameron lah.. so possing lagi...

eisya dah penat dah..

PETANG:
before pukul 12 kne ckeck-out.
Dan kami check-out..

Selain dari tempat yang pink family mi pergi kat Bukit Tinggi ni ada gak:
Taman Rusa ngan Taman Burung
tapi kami tak pergi coz time tu tengah dalam pembinaan kot..
berdebu smacam jer.

Nyway percutian ke Bukit Tinggi
SANGAT PUAS HATI
dapat relax-relax,,
























7 ulasan:

honeylanz berkata...

mmg best la bkt tinggi ni. cantik sgt. leh feeling2 ada duk obersi gitu. kami pg awal thn ni kut. mmg puas hati!!

eRiNsZ berkata...

hehehe.. tu ler nak p obersi laaaaaaaaaaaaaaambat ler lagi..
mlayan feeling kat sini ler.. hehehe
tp memang best

Yan berkata...

thanx a lot wat entry nih..
yan mmg tingin banget nak ke sini.. tp tula mmg rate room dia harga mahal gitu ekk.. so kene kumpul duit dulula baru leh g...
yan ade tgk gambo2 budak opis dulu p bukit tinggi.. siap derang pakai kimono (budak2 cinalah).. costume tu msti kena bayarkan?? mmg posing ala jepun gitu.. tp time tu yan tak terpk nak tanye pape..
then terpasan ade satu dua drama tv shoot kat sini.. tu yg jd makin teruja..
harap yan ade kesempatan nak ke sini..

eRiNsZ berkata...

yan:
kat jappanesse garden tu ader sewa kimono+minum teh jepang= 50 hengget rasernyer... tapi weoll tak pkai pon coz dah pkai time kawen just posssing beser-beser jer. tapi mg best.

klo g nanti jangan lupa bawak stand untuk camera. bleh possing puas-puas. klo tak pon bawak cmeraman hehehe

Precious berkata...

Yes .. Bukit Tinggi ni best. Sewonok layan feeling berholiday kat obesi ...

eRiNsZ berkata...

stuju...stuju...

ziha berkata...

woooWWW..best nyer..ni xsbr nk g honey moon..cehh kawen pon lom lgik!hehe

Tanda Kenangan