CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

24 Julai 2009

Strawberry SwisS roLL

Teringin nak Swiss Roll?
Jom buat..

Bahan-bahan...

Cam biasa jer barangan basiC jer..
jarum, benang, gunting,

Tambahannyer:
bahan utama: kain felt dan span.


Gunting jer kain-kain felt mengikut bentuk di atas.


Kite buat Swiss roll nyer dulu yer:



Jahitkan strawberry cream ngan vanilla krim serentak pada cake.
Gunakan jahitan jelujur halus jer.



Yang ni agak rumit sikit.
Sikit jer..... tapi boleh buat nyer la.
Jahitkan bahagian tepi dengan bahagian atasnyer.
Gunakan jahitan insang-pari. klo tak boleh, jelur pon OK



Bila dah siap. Masukkan span yang digunting berbentuk seperti kain "light coklat"



Kemudian jahitkan bahagian belakangnyer menggunakan jahitan yang sama seperti sebelumnyer.

Sebagai hiasan erin nak letak buah strawberry..
Nama pon strawbwrry swiss roll kan?

So kita buat Strawberry..




Jahit jelujur dengan benang hitam
(bintik pada buah strawberry)
.

then, buat bentuk kon dan jahit bahagian tepinyer..



bahagian atas kon juga dijahit jelujur.


Masukan kapas..



Tarik benang supaya bahagian atasnyer tertutup. dan jahitlak daun strawberry di bahagian atasnyer.



Jangan lupa lekatkan magnet klo nak buat magnet fridge.
Buat hiasan kat atas meja pon OK gak


nyummy tak? cam tringgin nak makan Strawberry swiSs roll kan?

yang ini eiSya dah gegeT. Sorry




3 ulasan:

Haida Hussin berkata...

mana tak kena gigit.. nampak sedap tu! so sweet

eRiNsZ berkata...

hehe.. pnuh air liurnyer hehehe

s h u berkata...

nak satu leh?
hahahhaha

Tanda Kenangan